logo Casalina

Het Stageco CT blijft inzetten op zijn succesvolle formule

Het Stageco CT blijft inzetten op zijn succesvolle formule
Het Aarschotse Stageco CT in zijn totaliteit voor 2024 Beeld Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

Uitpakken in grote koersen, de Beker van België overheersen en links en rechts in de kijker rijden in profkoersen zoals de GP Vermarc in Wezemaal? Tegelijk ook nog jeugd laten doorgroeien en een beperkt budget hanteren? Dat zijn enkele van de basisingrediënten van het Aarschotse Stageco CT. Hun elites zonder contract en beloften werden onlangs voorgesteld bij hoofdsponsor Stageco in Haachtse deelgemeente Tildonk.

Het Stageco Cycling Team bestaat dit seizoen uit 32 renners opgedeeld in tien elites z/c, twintig beloften en twee tweedejaarsnieuwelingen, namelijk de tweeling Lee en Ty Sterckx uit Baal. De grote jongens begonnen hun wielerseizoen in Brussel – Opwijk en Gent-Staden. Hun volgende grote uitdagingen zijn de GP Vermarc in Wezemaal (10/03), de Zuid-Kempense Pijl (17/03) en de vierdaagse Arden Challenge (27-31/03).

Voorts staat er de renners een leuk programma te wachten.

In april kunnen de beloften terecht in hun versie van Luik-Bastenaken-Luik. Uiteraard kon de Beker van België niet ontbreken op hun kalender de voorbije seizoenen pakten ze er collectief en individueel de eindzege, met zowel eindwinst in het jongerenklassement als het behalen van de gele trui voor elites. De rondes van Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Namen zijn andermaal een evidentie voor de donkerblauwe brigade. Ook de kampioenschappen hebben hun waarde in het team kijk maar naar het verleden met de nationale titel van Vince Gerits en de provinciale titels van Brent Clé bijvoorbeeld. Tussen al dat moois rijden ze ook nog enkele profkoersen, diegenen die naast de selecties vallen kunnen hun hartje ophalen met de typische kermiskoersen in eigen streek.

One team, one goal.

“Beloftevolle renners de kansen geven om zich verder te ontwikkelen in een team waar een professionele omkadering en een sfeer van sportieve vriendschap hand in hand gaan. We onderscheiden ons door een fantastische omkadering en een hoogst kwalitatieve werking met aandacht voor de kleinste details. Met het oog op de ontwikkeling van onze renners rijden we jaarlijks een ambitieus en uitgebreid programma. Het succes van onze renners en oud-renners, is het bewijs van het succes van onze club. We slagen er als club jaar na jaar in opnieuw in om met een beperkt budget een professionele werking te realiseren. We geloven in een transparant beleid dat gerealiseerd wordt door een fantastisch team met passie voor de sport en met een hart voor beloftevolle atleten”, klonk het bij het Stageco CT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *