KV Tremelo pakt belangrijke punten in derby tegen KFC Baal

KV Tremelo (uitzonderlijk in wit-lichtblauw) haalde het van KFC Baal

Nadat KFC Baal een prima eerste half uur neerzette op bezoek bij KV Tremelo, nam het thuisteam de offensieve fakkel over. De opener van Coffé werd ongedaan gemaakt door Tremelose treffers van Iwens en Boghe. Het bleef spannend tot de slotseconde, maar het thuisteam haalde na een kwalitatief minder duel van beiden de drie punten binnen.

Een kleine driehonderd voetbalfans zakten af naar de Basdongenstraat. Burgemeester Bert De Wit kwam de aftrap geven. Na een studieronde waarin Tremelo Baal de bal liet, was de eerste echte kans op het kwartier. Op een voorzet van El Attabi kopte Iwens in de handen van goalie Becqué. In minuut 21 drong Coffé door op de rechterflank, hij lanceerde een schot vanaf 25 meter dat in doel belandde, 0-1! De Baalse fans kraaiden van plezier. Op het half uur belandde een afvallende bal na een corner bij bezoeker Coffé, zijn uithaal werd overgetikt door een attente doelman Claes. Amper enkele minuten later tikte Iwens een corner vanaf links van El Attabi aan de eerste paal in doel, 1-1!  Usai werd aan de linkerkant aangespeeld en schoot de bal naar doel, Claes redde puik. Op slag van rust botsen thuisspelers Claes en kapitein Van Loo met elkaar, het spel ligt minuten stil om deze laatste te verzorgen.

We gaan rusten bij een 1-1.

Tien minuten na de rust ging Meerkens alleen door, hij omspeelde doelman Becqué maar vergat de bal. Iets na het uur ging een aanval van Tremelo finaal over links via Meerkens, die bediende centraal Boghe die binnenschoot. Enkele minuten later schoot Van Den Schoor aan de overzijde rakelings over. Daarna was het aan Verschueren, die veel ruimte kreeg, om over te mikken. Voor het thuisteam mikte Van De Velde nog naast. Een vrije trap van El Attabi kwam op de vuisten van Becqué terecht, invaller Vandebeek mikte de rebound over.

Doelpunten: 21’ Coffé (0-1), 32’ Iwens (1-1), 62’ Boghe (2-1).