logo Casalina

Het Maes Cycling Team Glabbeek zette het seizoen goed in en droomt van…

Het Maes Cycling Team Glabbeek zette het seizoen goed in en droomt van…
Het Maes Cycling Team Glabbeek op stage Beeld: Maes Cycling Team Glabbeek

Het Maes Cycling Team Glabbeek telt dit seizoen 125 renners vanaf de jonge miniemen tot en met de oudste categorie van de junioren. In het Spaanse Albir aan het noorden van de Costa Blanca gingen ze met ongeveer 50 wielrenners op stage om zich voor te bereiden op wat nog komen moet. 125 coureurs dat is een stevig getal, maar toch dromen ze van meer…

“We zijn blij dat onze stage met een kleine 50 enthousiastelingen goed is verlopen. We waren dagelijks in de weer met een toffe groep. We willen ons nu in de eerste plaats laten zien in alle competities. Dit nadat we onze jeugd hebben we laten trainen en in hun ontwikkeling kunnen ze ook nog flink wat opsteken van hun trainers. Het frustrerende van de zaak is soms wel dat grotere teams ons jonge talent komt wegplukken. Dat gebeurt voornamelijk bij de vrouwelijke jeugd, ze zijn al met zo weinig en we steken er veel tijd en energie in zodat ze het goed doen. Als ze die dan komen weghalen, leuk is dat niet. Bij die grotere formaties moeten ze dan snel presteren, ik vind dat een junior de tijd moet hebben om een junior te zijn”, wist Vicky Bellen uit Attenrode, die al 5 jaar ploegleider is bij de zwart-gelen. “We willen onze groep fietsende meisjes dus ook wel vergroten, rennertjes vanaf 8 jaar zijn meer dan welkom.” Geïnteresseerden of hun ouders kunnen hiervoor terecht op Cycling.Team.Glabbeek@gmail.com of https://www.facebook.com/cyclingteamglabbeek.

Het Vermarc Cycling Project en andere grote koersen, het Maes CT Glabbeek schuwt het grotere werk niet.

“Het Vermarc Cycling Project kunnen we afwerken met al onze reeksen, dat is interessant. Het is ook heel leuk dat we met onze mannelijke en vrouwelijke nieuwelingen en junioren in Gent-Wevelgem, ook in de Ronde van Vlaanderen kunnen we aan de slag. Indien we wat extra budget zouden krijgen, dan zouden we graag bij zowel de jongens als de meisjes een beloftenteam in het leven roepen.”

De geel-zwarten zetten alvast hun wielerseizoen prima in. Nieuweling Dario Vermaelen kwam in Nieuwrode 3 seconden te laat voor de zege en werd tweede. Er viel ook nog een mooie derde plaats te noteren voor nieuwelinge Jilke Michielsen in De Klijte.

Op zondag 21 mei organiseren ze in Glabbeek miniemen- en aspirentenwedstrijden, allen daarheen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *