logo Casalina

Het Maes – Cycling Team Glabbeek werkt een mooi programma af

Het Maes – Cycling Team Glabbeek werkt een mooi programma af
Enkele nieuwelingen van het Maes CT Glabbeek in de koers in Tielt in 2020

Het Maes – Cycling Team Glabbeek telt net iets meer dan honderd renners en ontving voor 2021 het Gouden Wiel uitgereikt door Cycling Vlaanderen, dat is al de vijfde keer op rij. Dat is een kwaliteitslabel voor jeugdvriendelijke clubs en toont aan dat ze bij de blauw-geel-zwarten al even hameren op een traditie van goede jeugdwerking.

“Voor de vijfde keer op rij behalen we dit Gouden Wiel en hier zijn we best trots op. Dit Gouden Wiel is een erkenning voor onze jeugdwerking. Aan de hand van tien maatstaven zoals trainingen organiseren op en naast de fiets voor alle categorieën, stages, gediplomeerde trainers, meisjeswerking, het organiseren van wedstrijden, startdagen, infomomenten en de jaarplanning verdient een club punten. De hoeveelheid behaalde punten vertaalt zich dan in een bronzen, zilveren of gouden label. We zijn heel blij dat Cycling Vlaanderen onze moeite apprecieert”, klonk het bij het Maes – CT Glabbeek.

Per jeugdreeks telt de Hagelandse familieclub om en bij de twintig renners, dat is zo bij de miniemen, aspiranten, nieuwelingen, junioren en bij de vrouwelijke jeugd. Ze tellen nog één eliterenner zonder contract in de persoon van Gert-Jan Decoster uit Vaalbeek en nog enkele beloften die na hun juniorenperiode bleven plakken.

“Gert-Jan contacteerde ons enkele jaren geleden met de vraag of hij in onze kleuren kon rijden, wij zagen daar geen graten in en sindsdien betwist hij voor ons verschillende regionale koersen. We hebben nog enkele beloften in dezelfde situatie”, opent Gunther Stockx die sportief coördinator, trainer en de ploegleider van de nieuwelingen en junioren, kortom bestuurslid is. “Onze jeugd blijven we motiveren via groepstrainingen, al sinds enkele weken mogen we in groepjes van tien rijden bij de U18. We hopen om in de paasvakantie te kunnen gaan trainen in de Ardennen en de Vlaamse Ardennen of onze eigenste Hel van Glabbeek.”

De nieuwelingen rijden de Beker van België, de West-Vlaanderen Cycling Tour, de tweedaagse van Vermarc Sport, een rondje in Luxemburg en de Prins der Nieuwelingen in Bonheiden. De junioren komen eveneens aan bod in de Beker van België, maar vertoeven voorts ook in UCI-koersen in Polen, Oostenrijk en Frankrijk, tenminste als de coronawolk tegen dan is overgewaaid. Verder staat de driedaagse van Vermarc Sport, de Route des Géants en Aubel-Thimister-Stavelot in hun agenda. De vrouwelijke jeugd zit in volle opleiding en rijdt buiten ééndagskoersen al zeker de tweedaagse van Vermarc Sport.

Normaal gezien organiseert met Maes – Cycling Team Glabbeek koersen in de omgeving van Glabbeek of Binkom, maar voorlopig hebben ze nog geen concrete plannen om zo’n organisaties in te richten. De tijd zal het uitwijzen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *