logo Casalina

Sporting Budingen voelt zich klaar voor top drie

Sporting Budingen voelt zich klaar voor top drie
Sporting Budingen in het seizoen 2019-2020

In vierde provinciale A zag het er het voorbije seizoen goed uit voor de roden van Sporting Budingen. Ze stonden immers onverhoopt op kop na een puike dertien op vijftien. Jammer genoeg sloeg corona weer toe en werd het seizoen naar de vuilnisbak verwezen. Voor komend seizoen willen ze op vlak van ambities een tandje bijschroeven en mikken ze op top drie waar dat voorheen maar een plaats bij de vijf besten was. Vijf spelers kwamen de club aan de Sportpleinstraat vervoegen, twee vertrokken.

Doelman Jelle Clerinx (Standaard Neerwinden), flankspeler Yari Hendrickx (Drieslinter), aanvallende middenvelder Maarten Engelbos (Waanrode), verdediger/middenvelder Pieter Knaepen (Atlas Linter) en middenvelder Joachim Holsbeek (Zoutleeuw) zijn de aanwinsten voor volgend seizoen. Doelman Jelle Poulussen (Drieslinter) en Sven Omloop die terugkeert naar derdeprovincialer Sporting Molenbeek zijn de vertrekkers. De rest van de kern tekende voor nog minstens één jaar bij.

Trainer Steven Van Eyken doet de doelen voor volgend seizoen en de weg daarheen uit de doeken.

“Voor het voorbije seizoen was onze ambitie een plaats bij de vijf besten. Als je bekijkt dat we voorbije seizoen ongeklopt aan de leiding stonden, dan mag je je ambities bijstellen, nu gaan we voor een notering bij de drie besten. Ik denk dat de voornaamste concurrentie bovenaan zal komen van Atlas Linter, KVK Tienen B en SC Out-Hoegaarden B. Zelf hoop ik nog tussen midden april en einde mei wekelijks een keer te trainen met de groep, ook om terug contact te hebben, maar enkel indien het tegen dan is toegelaten. Onze voorbereiding gaat op 9 juli van start, of dat is het plan. De vriendschappelijke wedstrijden liggen ook al vast.”

Uit speelt Sporting op Mechelen-Bovelingen en Sporting Molenbeek en thuis ontvangt het Limburgse Amandina VC, Drieslinter, Rummen en Bekkevoort B.

Voorts organiseert de ambitieuze vierdeprovincialer zijn eerste editie van hun Vlaamse afhaaldag op 18 en 19 april. Meer info vind je op https://www.facebook.com/SportingBudingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *