logo Casalina

Het Leuvense Group Hens – Containers Maes blikt terug op de veldritwinter

Het Leuvense Group Hens – Containers Maes blikt terug op de veldritwinter
Van links naar rechts Daan Soete naast zoon Bart en vader Guido Verschueren Foto: Jo Groenevinger

Het Leuvense veldritgeheel Group Hens – Containers Maes pakte het voorbije winterseizoen selecties voor het Europese kampioenschap en ééntje voor het wereldkampioenschap. Op die kampioenschappen werd er door respectievelijk Daan Soete en Vincent Baestaens degelijk gepresteerd. Na het WK ging de drive er precies wel uit bij de meesten. Het enige doel was sportief directeur Bart Verschueren nog graag verwezenlijkt zag, was een podium, maar zo ver kwam het niet.

Sportief verantwoordelijke Bart Verschueren blikt kort terug.

“De EK-selecties en WK-selectie waren vooropgesteld en het deed ons plezier om die te halen. Dat we op het EK daarenboven met Daan Soete zesde en Vincent Baestaens tiende werden, was een mooie extra. Met die veertiende plaats van Daan op het WK viel absoluut te leven. Soete heeft een goede en regelmatige winter achter de rug. Hij pakte daarenboven twee keer top tien in de wereldbeker, enkel de uitschieter ontbrak een beetje. Hij profileerde zich bij de zeven beste Belgen van het seizoen”, opent Verschueren. “We waren buiten die selecties ook nog graag eens op een podium terecht gekomen. Het was enkele keren net niet, in Beringen kwamen we daar het dichtste bij in de buurt met een vijfde plaats met Daan die op het EK en in de Superprestige in Ruddervoorde telkens zesde werd. Alles moet ook werkelijk meezitten, onze renners krijgen niet wekelijks de kans om voor het podium te crossen. Na het wereldkampioenschap kwam er niet meer uit wat het moest zijn, op uitzondering van Lander Loockx. We schoten net overal tekort, jammer.”

De seizoensevaluaties komen eraan bij het Leuvense team. Ze beginnen vanaf de Grote Prijs Vermarc in en rond Rotselaar (15/05) ook op de weg te koersen en sindskort zijn ze ook zeker van deelname aan de 21ste editie van de vijfdaagse Ronde van Vlaams-Brabant (28/07-01/08). Voorts zal er nog iemand bijkomen in de sportieve omkadering, wie het zal worden en in welke functie blijft vooralsnog een goed bewaard geheim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *