logo Casalina

Dertigste editie Aarschotse criterium steekt opnieuw van wal met een vrouwenkoers

Dertigste editie Aarschotse criterium steekt opnieuw van wal met een vrouwenkoers
Het Aarschots criterium op donderdag 25 augustus

Het Aarschotse criterium vindt vanaf donderdag 25 augustus in de vroege namiddag plaats op de Elisabethlaan in Aarschot. Na een tegenvallende opkomst van de junioren vorig seizoen, zet organisator Benny Van Calster deze zomer in op een vrouwenwedstrijd. Gezien de vrouwenkoers weer in de lift zit, kan dat best wel een geanimeerd verloop kennen.

Vorige editie begon de sportieve namiddag in het Aarschotse centrum met de juniorenrace, nu zijn dat de vrouwen

“Dat was vorig jaar geen hoogvlieger en dat juniorengegeven is bij ons al enkele jaren aan het dalen qua deelnemers. Gezien de vrouwenkoers in de lift zit, leek het me gepast om dat nog eens te organiseren. Ongeveer vijftien jaar geleden won de Britse kampioen Lizzie Deignan, die toen nog als Armitstead door het leven ging, hier zo goed als alles. Dat klusje klaarde ze zowel met de premies onderweg als winst. Ze dubbelde zelfs iedereen, dat was een straf nummer”, herinnerde organisator Benny Van Calster uit Betekom zich nog levendig. “Iedereen mag meedoen bij de vrouwen, van beginster tot doorwinterde prof. Ik mik op een 30 à 35 rensters aan de start. Het is de ideale voorbereiding voor veldrijders daar hun seizoen amper enkele weken later begint. Met een afstand van 50 kilometer verdeeld over 35 lussen van 1,4 kilometer en een duur van 75 minuten kan je niet beter hebben. Ze kunnen 400 euro aan premies verdienen onderweg”. De vrouwenwedstrijd begint om 13 uur.

Om 15 uur beginnen de mannen eraan en dat voor 50 rondjes van 1,4 kilometer, goed voor 70 pittige wedstrijdkilometers en 500 euro aan premies onderweg. Daar mag niet iedereen aan starten, uiteraard wel elites 2 en 3 en beloften. Voorts ook beloften van continentale teams. Vorige editie schreef Vince Gerits uit Nieuwrode op zijn naam voor Limburgs kampioen Rutger Wouters en thuisrenner Jarno Jordens.

Inschrijvingen voor twee bovenstaande koersen kunnen nog tot en met woensdag 24 augustus via bennybennini@outlook.be of mits een bericht naar 0495/472992

Daarna volgen nog twee tooghangerskoersen met daarbij grotendeels deelnemers van De Knoet

17 uur   Tooghangerskoers C&D met 20 ronden goed voor 28 kilometer
18 uur   Tooghangerskoers A&B met 25 ronden goed voor 35 kilometer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *