logo Casalina

Meiden KFC Herent en FC Moorsel werken oefendraf af

Meiden KFC Herent en FC Moorsel werken oefendraf af
KFC Herent (l) was een maatje te groot voor FC Moorsel

De vrouwen van eersteprovincialer KFC Herent namen thuis de maat van nieuwbakken tweedeprovincialer FC Moorsel. Beide teams moesten het met om en bij de tien afwezigen stellen. Het klasseverschil was merkbaar, vooral op offensief vlak konden de geel-blauwen het verschil maken.

Bij Herent werd in hun tweede oefenpot flink wat positiewissels uitgevoerd in een poging om aanval in hun spel te zoeken, dat bleek een succesvolle formule te zijn. De acties via de flanken rendeerden met Kristien Bryon die controleerde iets voor de middenstip, achteraan heerste Brenda De Kort. In de tweede helft lanceerde Katrien Voets enkele diepe ballen en vond ze met haar wegdraaimanoeuvres ruimte.

Bij Moorsel lag de focus grotendeels op de jeugd, er deden twee U16-speelsters mee nog nooit in een wedstrijd van elf tegen elf speelden, bij hen werden vooraan Marie De Saveur en Amber Notebaert vooraan gezocht, op de flank was er de snelheid van Klara Vlaeminck. Ze bekeken het grotendeels als training en oefenden vooral op het positiespel achteraan.

Bij Herent stonden Plamendi Bitenga, Stefanie Van Eyken, Hanne Declercq, Eva Vander Velpen en Jelena Valvekens in voor de doelpunten.

Herentsen Bryon en Van Eyken stoorden hoog, Luka Gielens en youngster Manon Vigneron eveneens in beeld
Herentsen Bryon en Van Eyken stoorden hoog, Luka Gielens en youngster Manon Vigneron komen in beeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *