logo Casalina

Gust Huyghe bij Stageco CT aan de bak als eerstejaarsbelofte

Gust Huyghe bij Stageco CT aan de bak als eerstejaarsbelofte
Gust Huyghe (witte helm) in de aanval met ploegmaat Stan Lagrou in Neerijse

Wielrenner Gust Huyghe uit Binkom kan terugkijken op zeven prachtige jaren bij Brain² Olympia-Tienen. Voor zijn overgang naar de beloftencategorie opteert hij voor een overgang naar het Aarschotse Stageco Cycling Team. In Neerijse reed hij zijn slotkoers van het seizoen. Zijn team reed er collectief goed samen.

“Er werd daar snel gekoerst, de ploeg koerste continu mee en in elke aanval zat er wel eentje van ons mee. In de aanval waartoe ik behoorde, zaten we zelfs met twee van de ploeg. Jammer genoeg kunnen we het collectief niet afmaken aan de meet, als De Lie start dan rijd je als het ware voor plaats twee”, opende Huyghe.

Huyghe moest noodgedwongen de blauw-zwarten verlaten daar ze geen beloftenteam hebben.

“Ik zal volgend jaar deel uitmaken van het Stageco CT. Ik was op zoek naar een ploeg aangezien Olympia Tienen geen beloften heeft. Ik vond het Stageco CT een heel aantrekkelijke ploeg om naartoe te gaan, dit als gevolg van hun mooie programma en omdat het een ploeg van de streek is. Na een eerste gesprek was ik dan meteen overtuigd van mijn toekomstige verblijf bij hen”, wist Huyghe. “Ik denk dat ik van mezelf mag zeggen dat ik een goed slot van het seizoen heb gereden. Zo reed ik mezelf in de kijker, op die manier kwamen ze ook met mijn trainer in contact.”

In eerste instantie wil Gust zichzelf goed ontwikkelen.

“Natuurlijk zijn er koersen die me aanspreken, maar ik wil mezelf eerst deftig kunnen ontwikkelen bij de beloften, maar als ze me voor een koers selecteren zal ik er staan. Als ik echt een wedstrijd zou moeten uitkiezen, dan zou het de ronde van Vlaams-Brabant zijn want ik woon vlakbij de parcours.”

Gust heeft nog een jaar jongere broer, Stan, die in 2021 zijn laatste juniorenseizoen ingaat bij Brain² Olympia-Tienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *