logo Casalina

Pieter Heemeryck hoopvol voor Challenge Daytona ondanks val

Pieter Heemeryck hoopvol voor Challenge Daytona ondanks val
De eerste drie in de Challenge Daytona 2018 met Heemeryck centraal Foto: Challenge Daytona

Herentse triatleet Pieter Heemeryck (30) nam voorbije dinsdagochtend vroeg het vliegtuig naar de Verenigde Staten om er dit weekend deel te nemen aan de Challenge Daytona. Deze wedstrijd staat garant voor de competitie-opener in het ondertussen alomgekende internationale Challengeformat. Heemeryck hoopt geen last meer te hebben van een val op training.

Na zijn zege in de halve triatlon in het Franse Deauville en in den triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde, kan hij op zoek gaan naar de volgende triomf.

Iets meer dan tien dagen geleden kwam de prille dertiger van Domo-Scott op training ten val bij het nemen van de afdaling van de Florivalstraat in Ottenburg.

“Ik mik op een goede race en dan zien we wel waar we eindigen. Het gevoel op training zit meer dan goed. Ik hoop dat ik tegen komende zondag voldoende hersteld zal zijn van die val op training. Ik kreeg te maken met een leegloper op de fiets en ging onderuit. In het vervolg zal ik die Florivalstraat enkel beklimmen en niet meer afdalen”, klonk het met een kwinkslag. Hij liep daarbij schaafwondes op aan de elleboog en vooral aan de heup.

Pieter Heemeryck verwondde zich aan de heup op training in Ottenburg
Pieter Heemeryck verwondde zich aan de heup op training in Ottenburg

Twee jaar geleden won Heemeryck deze race al, nu verwacht hij straffere tegenstand.

“Ik zal er op die typische racebaan van Daytona in Florida strijden tegen het sterkste deelnemersveld in een wedstrijd waar ik al aan heb deelgenomen. Dus met een plaats bij de beste tien keer ik tevreden huiswaarts. Het parcours ligt me, dat herinner ik me nog van twee jaar geleden. Gezien de periode van het jaar zal het normaal gezien doenbaar weer zijn om de race af te leggen.”

Ondertussen kon Heemeryck de omloop per fiets nog niet verkennen, daar zijn fiets even spoorloos was. Gelukkig kwam deze woensdagavond boven water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *