logo Casalina

Gloria Van Mechelen zoekt haar weg tussen de vrouwelijke elite

Gloria Van Mechelen zoekt haar weg tussen de vrouwelijke elite
Vlad Van Mechelen en zijn wielergezin Foto: Familie Van Mechelen

Leefdaalse eerstejaars bij de vrouwelijke elite Gloria Van Mechelen (18) neemt op paasmaandag de start in de Tour de Mouscron (UCI 1.1). Eerder haalde ze begin maart de meet in haar openingkoers van het seizoen, Le Samyn des Dames, als 92ste. De renster die bergop goed uit de verf komt voor het Lviv Cycling Team uit Oekraïne.

“Ik had vorig jaar al een profkoers meegereden dus ik wist ongeveer al waar ik mij aan kon verwachten. Het was wel heel duidelijk dat iedereen heel zenuwachtig koerst dit jaar, omdat er vorig jaar zo weining koersen waren”, herinnerde ze zich levendig.

De wintervoorbereiding verliep volgens plan.

“De winter verliep redelijk goed, ik ben niet ziek geworden en heb me dus goed kunnen voorbereiden op mijn eerste seizoen bij de elite. Ik ben als gevolg van corona wel niet op stage kunnen gaan naar het buitenland. Ik heb het seizoen voorbereid in eigen land”, vertelt ze. “Ik was al blij dat ik als de jongste deelnemer geselecteerd werd door de ploeg om meteen te starten in Le Samyn. Mijn doel bestond erin om de aankomst halen en dat was mij gelukt. Daarmee was ik zeer tevreden. Op paasmaandag mik ik bij wijze van spreken zeker niet op een podium of een goede uitslag, maar op ervaring opdoen en hopelijk het einde van de ongetwijfeld zware rit te halen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *