logo Casalina

Glen Van Nuffelen blijft wielerdroom najagen

Glen Van Nuffelen blijft wielerdroom najagen
Glen Van Nuffelen met gele helm en handschoenen centraal in beeld

Ondanks de covid 19-crisis kan elite z/c Glen Van Nuffelen (23) uit Begijnendijk terug kijken op een prima wielerseizoen waarin hij twee keer top vijf boekte in een profkoers. Hij blijft in 2021 het Asfra Racing Team trouw en blijft zijn ultieme droom najagen: het winnen van een profwedstrijd.

“Mijn seizoen valt redelijk geslaagd te noemen ondanks corona. Ik had mijzelf het doel gesteld om top vijf te rijden in een profwedstrijd en dit was na twee wedstrijden in Turkije al een feit. Het nieuwe doel was dan om podium te rijden of een profwedstrijd te winnen maar door corona konden we helaas niet meer meedoen aan UCI-wedstrijden buiten de landsgrenzen. Ik heb mij dan maar gericht op de zwaardere wedstrijden in België en eentje in het Groot Hertogdom Luxemburg. Zo ben ik nog vijfde geworden in kerniel en tiende in het Luxemburgse Cessange. In de Arden Challenge eindigde ik voor het derde jaar op rij in de top tien als negende. Dit had misschien nog beter gekund zonder een valpartij op de tweede dag en een achterderailleur die het begaf op twee kilometer van de meet in de laatste rit.”

Van Nuffelen is ondertussen begonnen met werken bij Boekhoudkantoor Profisc+ in Herselt.

“Ik werk er wekelijks veertig uur, dit heeft voorlopig geen effect op mijn trainingen. Ik train nu alleen wat meer met vrienden terwijl ik vroeger veel kilometers alleen deed en dat houdt de motivatie hoog in deze moeilijke tijden”, stelt de twintiger. “Mijn doelen zijn dezelfde als dit jaar maar door de corona, gaat dit moeilijk worden om te realiseren. Ik verwacht veel afschaffingen, waardoor ik niet naar het buitenland zal kunnen. Want als ik in qaurantaine moet, kan ik niet gaan werken en mijn vakantiedagen zijn daarenboven niet oneindig. Toch hoop en droom ik nu om ooit een profkoers te winnen nadat ik er in de GP Gazipasa dit jaar er heel dichtbij was.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *