logo Casalina

Ferre Urkens verrast zichzelf en zijn omgeving met Belgisch juniorenbrons

Ferre Urkens verrast zichzelf en zijn omgeving met Belgisch juniorenbrons
Ferre Urkens pakte het derde podium in een televisiecross

Bij de junioren soleerde Yordi Corsus naar de nationale driekleur in Middelkerke. Europees kampioen Dockx veroverde het zilver, eerstejaars Ferre Urkens uit Gierle schoof gaandeweg en klopte op de meet Vandenberghe om het brons. Eerder won de Kempenaar al in het Nederlandse Rucphen, de eerstejaars was niet onder de indruk van de oudere concurrenten en bevestigde zijn vorm en talent.

“Ik had deze bronzen medaille niet verwacht. Top tien was absoluut al mooi meegenomen, althans met die gedachte kwam ik aan de start. Ik ben enorm blij met deze plak”, wist Urkens. “Op basis van de wedstrijd was ik zeker een podium waard. Ik was als vierde weg en zat op het einde van de openingsronde in de eerste achtervolgende groep. Ik hield de voorhoede wel steeds in het vizier. Ik had er altijd wat hoop op om naar voren te rijden. Toen Dockx op kop versnelde, moest ik een gaatje laten. Ik heb dan het verschil naar het podium alleen gedicht, Nuyens moest overboord.”

In de slotronde was het alles of niets voor plaats drie.

“Ik was even weg van Vandenberghe. Ik deed moeite om alleen weg te rijden naar plaats drie. Ik had gaandeweg wel door dat Vandenberghe naderde. Het waren verspilde krachten geweest om nog solo voor hem te blijven. Ik heb me even ingehouden en richtte me op mijn spurt om brons, ik haalde het, maar nipter dan verwacht. Ik was zeker van plaats drie toen ik met Vandenberghe naar de streep trok.”

De tiener die rijdt voor de Koninklijke Stoempersclub Leuven, de jeugdformatie van Team Deschacht-Hens-Maes zal ieder weekend in actie komen.

“Tot de thuiscross aan de Lilse Bergen ben ik er ieder weekend bij, daarna is het bij wijze van spreken uitbollen naar Oostmalle.”

Teammanager van Team Deschacht-Hens-Maes, Guido Verschueren, was enorm fier.

“Ik ben enorm fier op Ferre. Hij luistert zeer goed en is enorm leergierig. Hij wist dat hij aanvankelijk drie rondes zoveel mogelijk in het wiel moest blijven om de wind te mijden. Daarna dichtte hij enorm snel, zoals de bedoeling was, de kloof op de tweede en de derde. Hij bezit een enorme focus en plukt daar nu de vruchten van. Het was trouwens ons doel om met het team drie keer het podium te halen op televisiecrossen, dat behaalden we en alles wat er nu nog bijkomt is extra. Het is mooi dat uitgerekend Ferre dit voor de derde keer reed en dan nog op een BK!”

Teammanager Guido Verschueren zag dat het goed was
Teammanager Guido Verschueren zag dat het goed was

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *