logo Casalina

Broers Van Den Boer met wisselend succes op Belgisch kampioenschap veldrijden

Broers Van Den Boer met wisselend succes op Belgisch kampioenschap veldrijden
Broers Seppe (l) en Arthur Van Den Boer

Op de nationale titelstrijd cyclocross in Middelkerke kwamen junior Seppe Van Den Boer en eerstejaarsnieuweling Arthur Van Den Boer aan de start. Oudste Seppe kwam zaterdag aan de beurt, hij had geen topdag en overschreed uiteindelijk als zestiende de finishlijn. Daags nadien verliep het veel beter voor jongere broer Arthur. Hij is net zoals zijn broer provinciaal kampioen in de kleuren van het AA Drink-Young Lions en overschreed solo de meet om zijn eerste Belgische titel in deze discipline te behalen.

Voordien pakte Arthur al de Belgische driekleur in de jeugd van het duatlon en triatlon.

“Het was mijn eerste nationale veldrittitel, dat was toch iets helemaal anders als triatlon of duatlon. Ik moet toegeven dat ik op voorhand wat zenuwen had. Gelukkig stelde ploegleider Eddy me op voorhand wat gerust. Ik had al zeventien keer gewonnen en wou deze Belgische titel ook enorm graag”, opende de winnaar. “Ik vond het een perfect rondje voor mij. Wij moesten het stuk strand niet rijden, ik had dat wel leuk gevonden, maar toegegeven dat was wel zwaar. Iedereen verwacht op voorhand dat je alleen de meet zal bereiken, dat het zo ook gebeurde, daar ben ik blij om. Ik leefde er enorm hard naartoe en was en ben meer dan deftig in vorm. Het was wel jammer dat er door corona geen publiek kon komen kijken, dat en de daarbijhorende sfeer miste ik wel tijdens de podiumceremonie.”

Op zaterdag kwam Seppe in actie en zondag was het dan aan Arthur. Ze bleven overnachten in een chalet. Seppe Van Den Boer kende bij de junioren een offday. Hij was als vijfde weg en reed even als zesde. In het midden van de tweede ronde begon hij terrein te verliezen. Beide zoons en kleinere broer Bas, die bij de aspiranten crost, leggen zich toe op hun volgende doel. Over een kleine twee weken betwisten ze de thuisrace van hun team in Bonheiden mét ambitie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *