Q8 tempo oil banner

 

Eerstejaarsjunior Vlad Van Mechelen sloot seizoen af in Parijs-Roubaix en schoonheid

Eerstejaarsjunior Vlad Van Mechelen sloot seizoen af in Parijs-Roubaix en schoonheid
Vlad Van Mechelen op het podium als winnaar in Tielt-Winge

Leefdaalse junior Vlad Van Mechelen heeft uiteraard het voorbije seizoen verschillende zeges behaald. Toch zullen er andere zaken herinnerd worden gezien de grote afspraken op zijn seizoenseinde. Op het EK in het Italiaanse Trento overschreed hij als vierde de streep. Op het wereldkampioenschap op de weg in eigen streek in Leuven was hij beste landgenoot als achtste, in de junioreneditie van Parijs-Roubaix kwam hij als vierde in vélodrome.

“Mijn seizoen zit erop, het is goed geweest. Ik heb na Parijs-Roubaix een goed pak friet gegeten. Ik heb er vooral van genoten dat het even achter de rug is. Dat er geen druk of stress meer op me afkomt, de komende twee weken volgen mentale rust”, opent de wielrenner in tijdelijke rust. “Het WK was leuk. Achteraf bekeken was ik sterk genoeg om mee te gaan met de sterksten toen die in de aanval trokken op de Keizersberg. Ik was zeker vooraan mee geweest, had ik op dat punt niet te ver gezeten. Wat er ook van was, het WK kende een verdiende en sterke winnaar met de Noor Hagenes.”

Parijs-Roubaix viel pas diep in de finale “plezant” te heten voor Van Mechelen.

“Eerlijk gezegd was Parijs-Roubaix niet plezant om te rijden in die omstandigheden. Er was weinig genieten aan. Ik reed op het einde achttien kilometer alleen, tijdens de laatste twee à drie kilometer begon ik wel uit te kijken naar het inrijden van de vélodrome. Dat was wel een ervaring. Ik moet wel wat hebben afgezien. Er zat blijkbaar een poosje zoveel vuil in mijn oog, dat ik een kras op mijn hoornvlies opliep. Ik zie nu vager uit dat oog, ik moet daar zalf voor nemen.”

Het voorbije seizoen als eerstejaars van het Cannibal CT was een interessant leerproces.

“Ik heb geleerd hoe de koers echt in elkaar zat. Ik dacht dat ik al als nieuweling begreep hoe het in elkaar zat. Nu kan ik een wedstrijd beter lezen, situaties beter inschatten en daarop anticiperen. Ik ben slimmer geworden, ik ben me meer bewust waartoe ik in staat ben. Ik heb mezelf enkele keren kunnen verbazen.”

Geef een reactie