logo Casalina

Boutersem United met nieuwe trainer aan zet, debuut tegen Crossing Vissenaken

Boutersem United met nieuwe trainer aan zet, debuut tegen Crossing Vissenaken
Boutersem United 2021-2022

Donderslag bij klare hemel in derde provinciale A, trainer van SK Waanrode Karsten Froment nam er ontslag om de overstap te maken naar reeksgenoot Boutersem United. Nochtans stonden de geel-blauwen die de T1 verliet gedeeld tweede met een puike tien op vijftien en staat Boutersem op een gedeelde achtste stek met zes éénheden.

Vorige T1 Joeri Vandecauter zal normaal gezien een andere rol vervullen bij de groen-witten, hij gaf eerder aan te willen stoppen. Qua staff blijft alles voorts bij het oude bij Boutersem. Froment die al TVJO was zal die functie blijven vervullen en combineren met het trainersschap.

Hoofdrolspeler Froment leidde dinsdagavond zijn eerste training en legt deze verhuis na vijf speeldagen uit.

“Ik heb deze keuze gemaakt omdat Boutersem toch één van de vijf grote clubs is in de streek. Het ligt op vijf minuten van mijn deur. Hun matchen op zaterdagavond zijn ook een voordeel in het kader van de gezinssituatie waarin ik vertoef. De combinatie van functies als T1 en TVJO vormt geen probleem, daar ik nu nog maar op één plaats moet zijn.”

Waanrode telt voorlopig tien punten, Boutersem zes éénheden. Froment komt in deze heenronde nog teams tegen waar hij al mee duelleerde.

“Ik bekijk dat als een voordeel, nu weet ik al wat ze in petto hebben. Er zit genoeg kwaliteit in die groep om de ommekeer in te zetten in het klassement. Het doel is om eerst en vooral ervoor te zorgen dat er terug een ploeg staat. Alle neuzen moeten in de juiste richting wijzen, waarna we een goede organisatie kunnen neerzetten. Als dat lukt, zullen we wel zien wat dit seizoen nog brengt!”

Eerder versloeg SK Waanrode Boutersem met 4-1 in deze heenronde.

“Ik was toen actief voor Waanrode en had en heb daar allerminst problemen mee. Het was zelfs zeer nuttig ik heb toen kunnen zien wat de pijnpunten zijn, dus nu aan mij om daar een oplossing op te vinden”, vervolgt hij. “Het bestuur van SK Waanrode wist dat dit scenario zich ooit kon voltrekken. Ik heb ambitie om hogerop te gaan en bij Waanrode heb ik naar mijn gevoel het maximum uit de club gehaald. Op dat gebied denk ik dat Boutersem een club is die op termijn de mogelijkheden heeft om hoger te mikken.”

De eerste match als T1 is tegen Vissenaken waar alles begon.

“Voor mij is een duel tegen Vissenaken altijd een speciale match. Ik ben er beginnen voetballen en ik ben er gestopt. Mijn vader zit er mee in het bestuur en mijn grootvader zaliger is één van de oprichters van de club. Met het grootste deel van de groep heb ik samen gespeeld en met jongens als Ulens, Bogaerts, Billet en Vangoethem heb ik nog steeds een goede band! Als je dan naar de kern kijkt die zij ter beschikking hebben, dat is ongezien in derde provinciale denk ik. Wij kunnen daar Stockx tegenover zetten, maar ik denk dat Boutersem ook heel veel kwaliteiten heeft. Deze kwamen door omstandigheden nog niet tot uiting.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *