logo Casalina

De Dijlespurters duiken 2021 in met ongeveer vijftig renners

De Dijlespurters duiken 2021 in met ongeveer vijftig renners
De Dijlespurters begin 2020, toen groepsfoto's nog konden Foto: Elfie Bal

Om en bij de vijftig renners vormen de vaste kern van de Dijlespurters uit Rumst. Ze herbergen miniemen, aspiranten, nieuwelingen en junioren uit het Antwerpse en Vlaams-Brabantse en organiseren zelf drie koersdagen in 2021 in Rumst. De nieuwelingen en junioren kunnen begin augustus en begin oktober koersen, de miniemen en aspiranten in het laatste weekend van augustus, tenminste als de coronawolk tegen dan verdampt is. Bestuurslid Elfie Bal verschaft wat inzicht over het komende jaar en hun werking.

De Dijlesputers werken al even samen met de Vlaamse wielerschool afdeling Hofstade.

“We hebben nu om en bij de vijftig renners verspreid over onze vier categorieën. Er zitten er nog enkelen “in de pipeline” in de Vlaamse wielerschool in Hofstade. Daar sluiten er mogelijk ongeveer tien aan in het voorjaar, dat gaat hoofdzakelijk om miniemen en aspiranten. Uiteraard is dat grotendeels op voorwaarde dat er kan gekoerst worden. We krijgen ook hulp van trainster van de Vlaamse wielerschool, Ingrid Mekers. Zij stelt wekelijks individuele trainingen op op maat van de renner of renster in kwestie.”

Zowel de junioren als nieuwelingen rijden mee in de organisaties van Vermarc Sport. Ze organiseren zelf ook koersen in Rumst.

“Dat zijn koersen in het Vlaams-Brabantse, een tweedaagse en een driedaagse in onder andere mei en juli, we zijn benieuwd. Onze nieuwelingen komen ook in actie in de Beker van België. Onze juniorenkern is iets beperkter zij rijden buiten de regionale races, misschien wel een tweedaagse in Nederland”, geeft Bal mee. “Alle voorbereidingen voor onze nieuwelingen- en juniorenkoers in Rumst (15/08) zijn grotendeels achter de rug, onze miniemen en aspiranten rijden er nog in het laatste weekend van augustus. De junioren en nieuwelingen geven we opnieuw een wedstrijd in het centrum van Rumst in het eerste weekend dat oktober rijk is. Onze buitenlandse stage naar het buitenland vindt gezien de omstandigheden uiteraard niet plaats. In plaats van de krokusvakantie gaan we in de paasvakantie op stage naar de Luxemburgse Ardennen, als het tegen dan allemaal mag. We proberen er nu het beste van te maken en trainen in bubbels van vier, hopelijk kunnen de meeste koersen doorgaan over enkele maanden.”

De Dijlespurters moesten ondanks de huidige donkere periode geen afstand doen van sponsors.

“We zijn blij dat al onze sponsors hebben toegezegd voor het komende wielerjaar. We hebben zelfs een sponsor, Bomen De Ceulaer uit Rumst, die zijn sponsorbijdrage vergrootte naar ons toe. We zijn hen daar enorm dankbaar voor en hopen hen daarvoor een mooi wielerjaar te kunnen schenken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *