logo Casalina

Daniel Van Oosterwyck combineert veldrijden met coachen van de jeugd

Daniel Van Oosterwyck combineert veldrijden met coachen van de jeugd
Daniel Van Oosterwyck zoals we hem kennen Foto: Els Debusscher

Bij de Masters C in het veld opteert veldrijder Daniel Van Oosterwyck (66) voor een dubbel weekend. Hij start zaterdag in Vorselaar en daags nadien aan ’t Fort van Koningshooikt, dat zijn beide manches van de Oxyclean CX Challenge. De kranige zestiger crost dit seizoen in de kleuren van het Lubbeekse Team Siktivity.

De koersorganisator uit Nieuwrode neemt al decennia deel aan veldritten en pakte daar menig titel. Nu wil hij vooral bezig blijven.

“Ik wil twee keer top tien halen. In Vorselaar is het voor het merendeel bosgrond, bij regen zal de ondergrond gelukkig grotendeels droog evolueren. Het is er veel draaien en keren, dat ligt me. We zijn er met zijn allen al even tussenuit door die corona, het is nog even alles gewoon worden. In Koningshooikt heb ik vroeger gewonnen, nu is dat op mijn leeftijd tussen veel jongere C-renners moeilijk. Die stroken bergop beginnen ook te wegen, het begint pittig te worden. Hopelijk blijft het daar droog, anders kan het wel eens zwaar worden. Ik ga blij zijn als ik doorheen het hele weekend rechtop kan blijven”, aldus de routinier die nog vijf keer per week goedgezind gaat trainen.

Van Oosterwyck traint ook al even de provinciale jeugd, maar dat project moet op een andere locatie.

“We kunnen niet meer op het militair domein in Heverlee, dus we moeten met de provinciale veldritjeugd op zoek naar een nieuwe trainingslocatie. De vroegere trainingslocatie aan het Kloesebos in Gelrode is meer dan een optie, hopelijk kunnen we snel opnieuw in actie komen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *