logo Casalina

Daan Soete grijpt naast top tien door lekke band

Daan Soete grijpt naast top tien door lekke band
Daan Soete werd door pech teruggeslagen in zijn thuiscross Foto: Yefrifotos

In de X2O Badkamerstrofeemanche in Herentals was het gezien de modderige omloop en de regen, die vanaf halfweg de kop opstak, een zware cross. De Vlaams-Brabanders kregen ofwel opnieuw met de pechduivel af te rekenen of haalden de meet niet in de Kempen. Thuisrenner Daan Soete die de kleuren van het Leuvense Group Hens – Maes Containers verdedigt, viel uit de top tien na pech.

Soete startte bij de tien eersten. In de helft van ronde één ontstond er een groepje van ongeveer twaalf crossers die streden om plaats vier. De drie eersten, Van Aert, Van der Poel en Vanthourenhout waren immers al gaan vliegen. Van dit gezelschap waren Aerts, Iserbyt, Soete en Sweeck de grootste kandidaten voor de dichtste ereplaats bij het podium. Halfweg moest Daan de rol lossen en reed hij rond op plaats zeven. In de slotronde reed de thuisrenner net na de materiaalpost lek en verloor hij kostbare tijd. Soete reed op dat moment voor positie acht met de Nederlanders Van Kessel en van der Haar. Hij bolde teleurgesteld als dertiende over de meet.

De ploegmaat van Soete, Tom Meeusen, had een mindere dag, dat resulteerde in een 24ste plaats. Teammakker Lander Loockx uit Bertem reed ook lek en werd 25ste. Eerstejaarsbelofte Thibau Nys uit Baal werkte weer een furieuze inhaalrace af en stoomde door naar de top vijfentwintig. Hij kreeg last van kettingproblemen die hem terugsloegen, hij belandde zo op plaats 33. Wegrenner Sean De Bie uit Begijnendijk deed zijn heroptreden in het veld in Herentals en dat bracht hem op de 38ste positie in de einduitslag. Voor Leuvenaar Len Dejonghe woog de omloop enorm door, hij werd als 45ste geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *