logo Casalina

Daan Mariën wint seizoensopener De Meerdaalse Pijl in Sint-Joris-Weert

Daan Mariën wint seizoensopener De Meerdaalse Pijl in Sint-Joris-Weert
Daan Mariên wint in Sint-Joris-Weert

Daan Mariën uit Balen won zijn seizoensopener in Sint-Joris-Weert. In de voorlaatste ronde ontsnapte hij samen met de Duitser Dierking, in de laatste hectometers had de twintiger van de Baloise-Trek Lions geen probleem om zijn kompaan overboord te gooien.

107 deelnemers kwamen opdagen in de Oud-Heverleese deelgemeente. Er viel één valpartij op het einde van de openingsronde. Rugnummer elf Nils Verheyen uit Kontich moest de race verlaten.  Nils Verheyen. In de derde ronde van de twaalf af te leggen lussen ontsnapte een groepje van ongeveer tien renners met daarbij onder meer Mariën, de Duitsers Felix Dierking en Julius Domnick, Tomas De Neve, Maximiliaan Van Craen, Jeno Grootjans, Grégoire Lemaire, Thijs Ulens en Michiel Hillen. Ze pakten een maximale voorsprong van twee minuten en veertig seconden.

In de voorlaatste ronde ontsnapte het duo Mariën – Dierking.

Ze houden het uit tot op de meet. Mariën had geen moeite met de oosterbuur in de spurt om winst. De rest van de kopgroep spurtte om plaats drie. Die was voor de Duitser Domnick voor De Neve en Van Craen. Het peloton was in stukken gespat in de slotronde. Dag Verbeeck uit Wilsele was de eerste Vlaams-Brabander op de zeventiende stek.

Het elitepodium in Sint-Joris-Weert met tweede Dierking winnaar Mariën en derde Domnick
Het elitepodium in Sint-Joris-Weert met tweede Dierking winnaar Mariën en derde Domnick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *