logo Casalina

Cyclocrosser Felipe Orts hervat de competitie in Spanje

Cyclocrosser Felipe Orts hervat de competitie in Spanje
Felipe Orts in actie in het veld

De veldrijder van Burgos BH, Felipe Orts, neemt deel aan vier evenementen op de Spaanse nationale kalender. Daarna stevent de Spaanse kampioen die in de winter grotendeels in Betekom vertoeft af op de drukke eindejaarsperiode en de verschillende kampioenschappen.

Burgos BH breidt opnieuw zijn internationale wedstrijdkalender uit. In de maand december is de paarsgetinte ploeg de hoofdrolspeler in het veldrijden, waarbij Felipe Orts voor eind 2023 nieuwe doelstellingen voor ogen heeft. De Spaanse kampioen keert na twee weken rust terug naar de modder en neemt deel aan vier evenementen van de Spaanse nationale kalender.

Felipe Orts hervat de competitie in zijn woonplaats Villajoyosa deze woensdag 6 december aan. Daar wordt de Felipe Orts GP gereden, een proef die de wielrenner zelf heeft bedacht en die hij in de drie voorbije edities steeds heeft gewonnen. Daarna reist hij af naar de provincie Zaragoza om op zaterdag (09/12) van start te gaan in de Tarazona Cyclocross, een wedstrijd die dit jaar debuteert op de UCI-kalender.

Een week later zal hij deelnemen aan het dubbelevenement dat de Spaanse beker afsluit. Hij gaat op zoek naar zijn vijfde opeenvolgende overwinning in Xàtiva (16/12) en daags nadien zal hij meedingen in Valencia, waar hij al vijf keer heeft gewonnen. Dit alles ter voorbereiding op de traditionele eindejaarsperiode, waarin hij het hoge niveau van een maand geleden hoopt vast te houden in het WK of de Superprestige. Dat zijn de klassementen waarin hij de beste resultaten uit zijn sportcarrière behaalde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *