FC Binkom al negen wedstrijden ongeslagen na winst op Tielt-Winge 3000

FC Binkom (links) en Tielt-Winge 3000 voor aanvang van hun duel

FC Binkom kende een desastreuze competitiestart met één op vijftien. De déclic kwam er met de zege tegen titelkandidaat Boutersem United. Deze was het begin van acht opéénvolgende wedstrijden zonder nederlaag met zeven zeges en één gelijkspel. In september nog op een degradatieplaats; begin december in de top vijf! Bij koploper TW3000 liep het de laatste tijd wat stroever met twee nipte zeges en vorige week een nederlaag bij KSV Drieslinter. Zou een Binkom op dreef TW 3000 een voetje kunnen lichten?

De wedstrijd begon met één minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van de vader van bezoeker Hendrik Dons.

De minuut stilte van FC Binkom op Tielt
TW-kapitein Brent Torbeyns (links) en Binkomse collega Troy Vanderlinden aan de aftrap

In de eerste tien minuten werd er vooral afgetast. Voor TW leverde Wauters een omhaal af en een schotje van Smeets ging ongevaarlijk over de lat. Een vluchtschot van Kubam waaide meters over. Een minuut later kopte Onkelinx De Blick vrij op links. Hij warmee de vuisten van Putseys op met een schot in de korte hoek. Na het plukken van de daaropvolgende corner een verre uittrap van Putseys, de centrale verdedigers van Binkom maar vooral doelman Wouters waren niet kordaat genoeg en Smeets mocht de bal in het lege doel schuiven, 1-0!. Bij een volgende verre bal was Wouters wel bij de pinken, zijn tussenkomst bracht de bal echter buiten de grote rechthoek, Wouters erachteraan. Hij probeert van op de linkerflank zelf de aanval te lanceren. Zijn pass werd onderschept door rood-groenen die uitzonderlijk in het geel speelden. Lemmens viseerde het lege doel met een afzwaaier. Vijf minuten voor rust drong Binkom nog twee keer aan. Een doorkopper van Onkelinx werd door De Blick breed gelegd voor Wera die op de rand van de zestien tussen twee TW-verdedigers zijn kans ging. De bal vloog twintig centimeter voorlangs. Een vrije trap van Onkelinx werd door Putseys met één vuist van onder de lat gehaald.

Tielt-Winge 3000 ietwat gevleid met een voorsprong de rust in.

In de openingsminuut van de tweede helft belandde een corner van Vanderlinden op het hoofd van Vanwingh, de vuist van thuisdoelman Putseys voorkwam nogmaals erger én de gelijkmaker. Binkom bleef de forcing voeren, een voorzetschot van Kubam werd in laatste instantie nog afgeblocked. De schaarse tegenaanvallen van TW 3000 droegen niet verder dan enkele schoten van Wauters en Smeets in het zijnet.

Een kwartier voor tijd bracht een combinatie tussen De Blick en Clément Cleynen deze laatste in schietpositie. Putseys maakte zijn schot met een geweldige grondreflex inclusief vuist onschadelijk. De afgeweerde bal rolde akelig dicht bij de doellijn waar Onkelinx doortastender was dan een thuisverdediger om de verdiende gelijkmaker te netten, 1-1. Het enige gevaar van de leider kwam van een botsende vrije trap van Smeets, Binkomdoelman Wouters maakte zijn flater goed door de bal uit de linkerbenedenhoek te halen. Ondertussen trof Tits nog eens de deklat voor Binkom. Tien minuten voor tijd mocht linkspoot Clément Cleynen vanop rechts een vrije trap nemen, veel volk in de grote rechthoek. In de wirwar van spelers schampte de bal via de langste krul op het hoofd van De Blick in doel, 1-2!
TW kwam nog goed weg toen de ingevallen Peeters alleen voor doel de derde treffer van Binkom liet liggen.

Doelpunten: 13’ Smeets (1-0), 73’ Onkelinx (1-1), 81’ De Blick (1-2).

Verslag en Beeld: Geert Gazet

Waar zijn die handjes? Zo begint het ritueel bij elke overwinning van FC BINKOM!