Q8 tempo oil banner

 

Claes en Schuermans net buiten top tien in voorlaatste etappe Cape Epic

Claes en Schuermans net buiten top tien in voorlaatste etappe Cape Epic
Vlnr Schuermans en Claes op ietwat vochtigere ondergrond ©Wim Vanderwegen

Met nog exact één dag te gaan in de Zuid-Afrikaanse Cape Epic hebben Frans Claes en Jens Schuermans een puike prestatie neergezet. De Belgische mountainbikers grepen voorbije zaterdag nipt naast een top tien. Het behoudt wel hun twaalfde positie in het algemeen klassement.

De organisatie van de Cape Epic had storm en onweer voorspeld in de nacht van vrijdag op zaterdag. Een deel van de renners werd uit voorzorg ondergebracht in de plaatselijke sporthal van Wellington. Uiteindelijk viel het onweer goed mee, al werd de route aangepast als gevolg van de hevige regenval. De renners kregen een rit van 81 kilometer te verwerken met een flinke 1.800 hoogtemeters. Frans Claes en Jens Schuermans (BIDON Recup-Showpad) hielden rekening met een modderige etappe.

Schuermans: “Supermodderig was het uiteindelijk niet, al ging ik er wel van uit dat de ondergrond zompiger zou zijn. Dat was ook zo. Het verandert niet veel aan het koersverloop. Je moet iets harder trappen, maar het droogt hier ook snel op.” Claes: “Ik ben geen fan van nat en koud weer. Gelukkig bleef de grote regenval uit in de voormiddag.”

Het Belgische duo nam een sterke start, maar moest de kopgroep helaas laten rijden. De gekneusde ribben van Claes speelden hem  nog teveel parten waardoor diep ademen moeilijk blijft. Schuermans ziet toch progressie bij zijn ploeggenoot. Schuermans: “Frans verzwakt niet ondanks zijn blessures. Hij blijft goed vooruit gaan in tegenstelling tot sommige andere teams. Ik zie dat veel renners door hun beste krachten heen zitten.” Claes: “Zoals ik al zei ben ik niet van plan om op te geven. Ik ga elke dag diep genoeg om voor een mooi resultaat te kunnen strijden. Vandaag is dat gelukt met een mooie elfde plaats op amper 34 seconden van de top tien.”

Vandaag rijden de renners de grand finale van Wellington naar Val de Vie. Wie weet kunnen Claes en Schuermans verrassen op de slotdag van deze Cape Epic.

Geef een reactie