KSC Keerbergen pakt tweede thuiszege na mistige match tegen KFC Werchter

KSC Keerbergen (l) trok in de tweede helft het deken naar zich toe

KSC Keerbergen nam de drie punten in ontvangst na een relatief evenwichtige wedstrijd. In de eerste helft waren mogelijkheden, maar een gebrek aan precisie en zelfvertrouwen voorkwamen een score. Pas in de loop van de laatste twintig minuten werden de beslissende doelpunten gemaakt in een mistig landschap.

Het eerste schot kwam op naam van thuisspeler van Delafortrie na vijf minuten, zijn bal werd gepakt door de doelman. Aan de overzijde kende de uithaal van Lainé na een kwartier hetzelfde lot. Vanaf het half uur begon de mist stilaan het veld in te nemen. Op het half uur het eerste echte gevaar, een afstandsschot van Delafortrie spat op de lat uit elkaar, iedereen wakker! Daarna schiet Delafortrie nogmaals op doel maar een voet van Werchterdoelman Cauwenberghs brengt redding.

Naar de rust toe werden de bezoekende rood-witten gevaarlijker. Lainé pakt een bal in het strafschopgebied aan op de volley, thuisdoelman Lamarque redde met de voet. Kort voor rust trapte bezoeker Verbiest op doel, het schot belandde op de paal en onmiddellijk in de grabbelende handen van Lamarque. Net na de pauze trapte Lainé rakelings naast en L’ Enfant voorlangs. Met nog twintig minuten te gaan belandde een voorzet bij Roelandts die afwerkte, 1-0! Net voor affluiten trapte Broos vanop afstand en deze keer was het wel raak, 2-0!

Doelpunten: 70’ Roelandts (1-0), 90’ Broos (2-0)