logo Casalina

Chloe Moran en Ellen Feytens kijken tevreden terug op tweedaagse Vermarc Cycling Project

Chloe Moran en Ellen Feytens kijken tevreden terug op tweedaagse Vermarc Cycling Project
Feytens (l) en Moran bekomen net na hun aankomst in Bierbeek

Na afloop van de tweedaagse voor vrouwelijke elite van Vermarc Cycling Project prijkte de Australische Chloe Moran en de Leuvense Ellen Feytens met leiderstruien. De pistier met de gele leiders- en de groene puntentrui en de klimster met de blauw-witte trui als beste Vlaams-Brabantse belofte. Beiden waren grotendeels blij met hun tweedaagse en beiden starten op Hemelvaartdag in Wilsele.

Feytens beleefde een dubbele tweedaagse.

“Ik was blij dat er zo’n project voor onze categorie is ontstaan sinds dit seizoen. In Nieuwrode vond ik het enorm leuk koersen en reed ik enorm veel vooraan, ik moest dat aan het einde wat bekopen en kreeg een klopje maar had toch genoeg over om die leiderstrui te pakken. In Nieuwrode was het een zwaarder parcours, dat lag me zeker. Ik kon me goed handhaven en koerste iets gecontroleerder zodat ik op het einde nog wat overhad. De tien leiders waren gaan vliegen, maar ik kon de trui houden, een mooie herinnering. Nu komende donderdag koersen voor eigen volk in Wilsele, daar kijk ik nu eens naar uit”, besloot de prille twintiger.

Moran ging van groen naar groen én geel.

“Het was een leuke tweedaagse. Het was best een warme dag op een pittige omloop. Ik voelde me goed en had een goede ploeg rondom mij die het vroegere deel van de tweede rit onder controle nam. Nadien konden ik en ploeggenote De Francesco mee in de vlucht en we bleven ook weg in de laatste twintig kilometer. We hadden een plan om de gele trui te pakken, ik ben blij dat we dat in vervulling konden laten gaan. De aankomststrook lag me wel, zeker met mijn pisteverleden in het achterhoofd gezien het een sprint bergaf was. Het vertrouwen was aanwezig. Ik wist dat als ik in de laatste bocht op tweehonderd meter van de streep vooraan zat, dat ik bij de beteren zou horen”, reageerde de eindwinnares van het Aca Cycling Team.

“It was a great race those two days. It was a hot day with a tough course but I was feeling good and had a great team who were able to control the early part of the race before myself and one other teammate got into a break that stayed away in the last 20 kilometer. We had a team plan to try to take the yellow jersey, I’m happy we were able to make that happen. The type of finish suited me coming from a background on the track as it was a fast downhill sprint, so I had confidence if I came around the last corner at two hundred meters to go in the top couple of wheels”, it sounded in a reaction from the overallwinner from the Aca Cycling Team.

Voor de rit had Moran al duidelijk gemaakt dat ze ambitie had Foto Jo Groenevinger www.cyclingsite.be
Voor de rit had Moran al duidelijk gemaakt dat ze ambitie had Foto Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

Feytens en Moran kunnen donderdagnamiddag de degens kruisen in Wilsele, ze starten er op de Aarschotsesteenweg om 15 uur voor zeventien lussen van net geen 6,3 kilometer. In totaal leggen ze 107 kilometer af. De Jonge Wielrenners Wilsele staan in voor de organisatie, er zijn momenteel om en bij de honderd rensters ingeschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *