logo Casalina

Britse Monica Greenwood klopt landgenotes Tindley en Darvill in Aarschotse criterium

Britse Monica Greenwood klopt landgenotes Tindley en Darvill in Aarschotse criterium
De Britse Monica Greenwood bij organisator Benny in Aarschot

De Britse Monica Greenwood ging in de vlucht met landgenotes Darvill en Tindley met nog zeven rondes in de aanslag. Het trio verstond zich onderling wonderwel en dat kon je uit hun voorsprong afleiden die richting de minuut steeg. De dertiger van Das-Handsling Bikes was finaal de snelste.

De vrouwelijke elites moesten 35 lussen afleggen voor een totaal van vijftig wedstrijdkilometers. In de achtste lus versnelde de Britse Bexy Dew. Zij kreeg 28 seconden voorsprong. In haar eenzame vlucht kon ze wel een zeer groot aantal premies in de wacht slepen. In de zestiende ronde kreeg ze wel even een dipje. De voorsprong zakter terug tot op tien seconden. Ze kon zichzelf herpakken in lus negentien tot 22 tellen voorsprong. Het waren ook haar laatste versnellingen, elke doortocht ging er tijd vanaf. Zo kwam het terug tot een hergroepering in ronde 25.

Tussendoor versnelde de Zuid-Afrikaanse Maroesjka Matthee, ver raakte ze niet. Bij het einde van ronde 28 kregen we drie rensters die het peloton defintief achter zich lieten. Het waren drie Britsen en wel latere winnares Greenwood, Isabel Darvill en Jo Tindley. Van zes seconden liepen ze snel uit tot een kleine minuut voorsprong. Uiteindelijk haalde Greenwood het van Tindley en Darvill. Achter hen was de Noorse Nora Tveit de snelste van de rest op 48 seconden. De Britse Corinne Side sloot de top vijf af. Julie Brouwers uit Ham plaatste zich als eerste Belgische als achtste. De dames legden de race af aan een gemiddelde van 36 kilometer per uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *