logo Casalina

Bram Markey klopt medevluchter Ruben Servranckx in slothectometers dorpelingenkoers Herent

Bram Markey klopt medevluchter Ruben Servranckx in slothectometers dorpelingenkoers Herent
Het podium bij de Herentse wielertoeristenkoers met vlnr tweede Servranckx, winnaar Markey en derde De Swaef Beeld Christel Cnops

In de Herentse dorpelingenkoers bedoeld voor de eigen inwoners en deelnemers met een enorme link naar de gemeente Herent haalde Bram Markey het voor dorpsgenoot Ruben Servranckx. Beiden waren al na enkele van de veertien rondjes van deze derde Memorial Sylvain Fierens aan de haal gegaan, de rest zag ze nooit meer terug. Maarten De Swaef pakte plaats drie. In de strijd bij de +45-jarigen was Fabian Deckers uit Tildonk aan de winnende hand. Yana Feyaerts zegevierde bij de vrouwen. 

Na wat positieve druk van de organisatie startten Yana Feyaerts en haar vader Jozef Feyaerts, respectievelijk met het rugnummer 17 en 34.

Yana en Jozef Feyaerts
Yana en Jozef Feyaerts

Ongeveer veertig starters moesten veertien lussen van om en bij de drie kilometer afleggen. Al vanaf het einde van de openingsronde stoven Servranckx en Markey onhoudbaar weg van de rest. Ronde na ronde losten ze elkaar af en steeg hun voorsprong naar meer dan drie minuten in de laatste hectometers kon Markey, lid van Racing Team Inseguitori Leuven -RTIL zich losmaken van zijn gezelschap vooraan. Op iets meer dan drie minuten won De Swaef de strijd om de laatste podiumplaats. Bij de heren +45 reed Kevin Aelbracht lang aan de leiding, Fabian Deckers haalde het alsnog. Bij de meiden was alle eer weggelegd voor Yana Feyaerts, de opgemeten temperatuur en haar gemiddelde snelheid waren nagenoeg dezelfde: 32 graden tegenover net geen 32 kilometer per uur.

In de combiné over vijf kilometer met het lopen waren de prijzen, acht kilo pensen, weggelegd voor Robrecht Paesen van De Jogclub en Roeland Chielens. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *