KDN United telt stug FC Binkom op twee minuten tijd uit

De 0-2 van Huyghe in minuut 57

KDN United wou de lijn van de openingsspeeldag verder zetten met een nieuwe zege. Dat moest dan wel gebeuren zonder de afwezigen Govaerts, Timmermans en Borgions, vaste waarden in de thuisverdediging. Na de onverwachte opdoffer op de openingsspeeldag had FC Binkom iets recht te zetten. Aan die intentie konden de gekwetsten Coosemans, Kubam en Elias Cleynen geen medewerking verlenen. Tits keerde dan weer wel terug uit blessure en er viel een basisplaats voor Usé te noteren.

De wedstrijd begon met één minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van Gilbert Linsingh, jarenlang de plichtsbewuste gerechtigd correspondent van FC Binkom. Het leek of FC Binkom hem speciaal wilde eren want zij schoten het beste uit de startblokken.

De minuut stilte bij FC Binkom

Reeds in de vijfde minuut vond een aflegger van Onkelinx de rechtervoet van zijn kapitein Verlinden. Zijn vluchtschot vond op zijn beurt de vuisten van thuisdoelman Van Becelaere in de linkerwinkelhaak. Bij FC Binkom ontpopte doelman Renders zich met zijn juiste en verre doeltrappen, zowel vanuit de hand als met de voet, tot spelverdeler en foerier voor de dreigende Onkelinx en Clement Cleynen. KDN slaagde er niet in zijn combinatievoetbal op te dringen en moest dan ook tot het half uur wachten voor een eerste noemenswaardige doelpoging met een kopbal van Taverniers in zweefvlucht na een zwieper van D’Hoore. In de tegenstoot kwam Cleynen in de grote rechthoek met de bal aan de voet maar rug naar doel. Hij zocht de penalty en kreeg hem ook na een lichte haakfout van Bongima. De strafschop van kapitein Verlinden werd door Van Becelaere uit het doel geranseld. Van Becelaere was in de daaropvolgende minuten outstanding op schoten van Torbeyns en een dropbal van Onkelinx die onder de lat dreigde binnen te vallen.

De brilscore aan de rust was misschien gevleid voor de thuisploeg die door de sublieme saves van zijn doelman Van Becelaere in de eerste helft overeind bleef.

Thuiskapitein D’Hoore verstuurde een eerste waarschuwing met een schot over na combinatie met Matthias Stiennon. Een minuut later devieerde Matthias Stiennon een corner van D’hoore in één tijd net naast de linker kruishoek. Tien minuten na rust zorgden dezelfde protagonisten voor het openingsdoelpunt. D’Hoore stak door naar Stiennon die de achterlijn haalde en met een laatste krachtinspanning de bal blindelings achteruit legde. D’Hoore pikte hem op om met zijn linkervoet onhoudbaar in de verste hoek binnen te schieten, 1-0. Twee minuten later kopte Huyghe op een onorthodoxe manier een strakke voorzet van Morren naar de grond en de bal stuiterde binnen, 1-0!

Een uithaal van de ingevallen Jasper Robijns bood Renders de kans om te tonen dat ook hij een goeie doelman is. De laatste twintig minuten ging Binkom man tegen man spelen. Tits schoof mee naar voren en Renders moest er maar voor zorgen dat de bal daar raakte. Dat lukte hem ook maar Onkelinkx en Cleynen kregen nu minder ruimte van KDN dat zijn voorsprong wilde veilig stellen. Pas drie minuten voor tijd kon Binkom nog eens gevaarlijk zijn met een kopbal van Tits op een vrije trap van Verlinden.

Doelpunten: 55’ D’Hoore (1-0), 57’ Huyghe (2-0).

Volgende week lijken Rode Duivels Zoutleeuw een haalbare kaart voor KDN. FC Binkom wacht opnieuw een zware opdracht tegen FC Geetbets, maar elke wedstrijd moet natuurlijk gespeeld worden!