logo Casalina

Belofte Viktor Nijs zet zomer in met tweeluik

Belofte Viktor Nijs zet zomer in met tweeluik
Belofte Viktor Nijs uit Neerijse

Nadat wielerbelofte Viktor Nijs uit Neerijse in het Limburgse Zelk-Halen zijn laatste wielerwedstrijd op de weg reed, moest hij even pauzeren door examens. Binnenkort vat de gedreven kracht van het Aarschotse Stageco CT zijn tweede seizoensdeel aan met een tweeluik. Hij start in de Schaal Schoeters in Beveren (04/07) om enkele dagen later in Herenthout (06/07) in de twaalfde Memorial Swa Wouters te gaan koersen.

In Zelk-Halen was hij grotendeels actief in de tegenaanval, daarna volgde een pauze.

“Ik ben vorige week gaan trainen in de Ardennen. Die interclub in Beveren, daar kijk ik wel enorm naar uit. Het is de eerste wedstrijd na dat weekje in de Ardennen. Het zal vooral in het begin voelen zijn hoe het met de benen zit. Ik weet niet heel goed hoe het parcours verloopt, maar ik verwacht wel een vlak rondje en dus een snelle koers. Ik ga zowel in Beveren als in Herenthout zeker proberen om een onderdeel te vormen van een groepje vluchters. Al zal dat in Beveren niet zo gemakkelijk zijn, denk ik. Indien dat niet lukt zal ik voor de ploeg rijden.”

Je zou het door corona bijna vergeten maar Nijs koerst nog maar een half jaar mee met de “grote mannen”

“Het gevoel zit momenteel wel goed. Ik heb de overstap van de junioren naar de beloften goed kunnen verteren en heb al wat ervaring opgedaan. Hopelijk komen er nu wat resultaten aan”, aldus Nijs die het werk bergop evenmin schuwt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *