logo Casalina

Aspirant Siebe Oliviers verhuist naar het Acrog-Tormans CT

Aspirant Siebe Oliviers verhuist naar het Acrog-Tormans CT
Aspirant Siebe Oliviers op de Elewijtse piste Foto: Jo Groenevinger

Dertienjarige aspirant Siebe Oliviers verhuist na zes jaar bij Brain² Olympia Tienen. De snelle renner die het graag op snelheid afmaakt aan de meet baalde uiteraard van het gegeven dat corona zijn voorbije seizoen kortwiekte. In 2020 behaalde hij twee podiums en twee keer top tien op het Belgisch kampioenschap, op zich behoorlijk maar Oliviers had graag met zeges aangeknoopt. Dat is ook zijn bedoeling voor 2021.

Siebe begon op zijn zesde te trainen met de fiets, op zijn achtste ging hij in competitie koersen.

“Ik ben redelijk explosief en wacht de spurt af, daar kan ik mijn mannetje staan. Mijn voorbereiding op het voorbije seizoen was niet zo goed als gevolg van corona. Ik werd nog derde in Anzegem en in Zolder. Op het Belgische kampioenschap op de weg in Liedekerke behaalde ik een zevende plaats, op het BK tijdrijden werd ik ginds achtste. De twee jaren voordien behaalde ik telkens twaalf zeges. Ik reed zes jaar bij Brain² Olympia Tienen, het ging me daar goed af, maar het was eens tijd om andere horizonten op te zoeken.”

Het Acrog-Tormans CT is de volgende halte in de ontwikkeling van Oliviers.

“De ploeg sprak me enorm aan en ik kende er al vele vrienden die ik onderweg leerde kennen. Het is ook de ploeg, toen heette die uiteraard anders, waar Tom Boonen en Remco Evenepoel ooit gereden hebben. Dat wil ook iets zeggen. Ik ga voor hen proberen om komend seizoen zeges te behalen, een titel spreekt me ook wel aan. Ik zou ook graag de koers in Glabbeek winnen, ook in mini Paris-Roubaix ben ik geïnteresseerd. In de versie van die zware koers van 2019 reed ik plat in de kopgroep, het jaar voordien was ik daar tiende”, wist de scholier die de richting Latijn volgt aan het Sint-Janscollege in Meldert.

Oliviers traint nu al en vanaf maart zal hij met zijn nieuwe formatie oefenen op het snelle circuit van Zolder. Normaal zou de Hagelander tijdens de winter ook op de piste in actie komen, corona stak daar een stokje voor. Normaal gezien zal de seizoensopener voor miniemen en aspiranten in Boortmeerbeek begin april zijn eerste wegwedstrijd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *