logo Casalina

KVC Kessel-Lo 2000 zit in de lift en benut ten volle zijn capaciteiten

KVC Kessel-Lo 2000 zit in de lift en benut ten volle zijn capaciteiten
De U17 van KVC Kessel-Lo 2000 in de herfst van 2020 met Quaethoven (eerste van rechts)

Tweedeprovincialer KVC Kessel-Lo 2000 telt momenteel ongeveer 350 jeugdleden verspreid over 26 teams. De nieuwste additie aan hun geheel was een vrouwenploeg. De dames zijn al met meer dan twintig en durven af en toe eens flink uit te halen in hun tweede competitiejaar. Ook de jeugd krijgt zijn kansen en er is verder ook sprake van girls only trainingen in samenwerking met enkele omliggende teams.

Drie à vier jaar geleden was er bij de bordeauxhemden sprake van zestien ploegen, nu zijn het er al tien meer.

“De jeugd krijgt bij ons zijn kans, daar werken we aan. De trainers en de staff staan voor de volle honderd procent achter deze visie. Je kan bij ons op je zestiende of zeventiende zeker een kans krijgen in de eerste ploeg. Als je me nu zou vragen of we in een competitiematch zouden moeten kiezen voor het resultaat of de inbreng van eigen jeugd. In dat geval zou ik geneigd zijn om de jeugd voorrang te geven. We moeten daarin uiteraard niet overdrijven. Onze tweede ploeg, of het B-team, dat in vierde provinciale uitkomt, daar krijgen vele jonge spelers de kans. Het is ideaal om onze jeugd te laten doorstromen en om ervaring te laten opdoen. Zeker bij onze U17 zit er flink wat talent”, aldus opgetogen voorzitter Peter Spiessens.

De girls only trainingen renderen.

“Bij ons vrouwenteam zijn al met meer dan twintig speelsters. Ze komen in de laagste reeks uit in derde provinciale. Ze verbraken in hun tweede seizoen al alle records met een 27-0-score. Het vrouwenteam traint iedere vrijdag samen. De meisjes die onderdeel zijn van een project in samenwerking met de Stormvogels Haasrode, HO Bierbeek en VK Linden komen zondag samen. Dat zijn girls only trainingen. We zitten op alle vlakken aan de maximale capaciteit, we hanteren wachtlijsten voor nieuwe spelers.”

Gezien de stevige expansie van de club is de avondverlichting die er kort geleden werd geïnstalleerd geen overbodige luxe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *