logo Casalina

Amerikaan James Brock Mason tekent voor tweede zege op week tijd in Aarschotse criterium

Amerikaan James Brock Mason tekent voor tweede zege op week tijd in Aarschotse criterium
James Brock Mason wint in Aarschot het criterium

De Amerikaan James Brock Mason trok aan het langste eind op het Aarschotse criterium. Een kleine week na zijn zege in de avondkoers in Hoeleden kon hij andermaal victorie kraaien. Een mooie afsluiter voor de sterke renner die hiermee zijn verblijf in België afsluit, hij verbleef hier uitgerekend in Aarschot vlakbij de kroeg De Knoet, kortom een “thuiskoers”.

De elites z/c en beloften gingen van start met 32 op het criterium in Aarschot ter gelegenheid van Aarschot kermis. De organisatie lag in handen van het Knoet Cycling Team, bijgestaan door Microreportage Sport Omroep. De renners kregen 50 rondes van 1,4 kilometer voorgeschoven,  goed voor een totale inspanning van 70 kilometer. Traditiegetrouw konden de renners onderweg fikse premies verdienen.

Er stonden ook enkele veldrijders aan de start in de Elisabethlaan zoals Lukas Vanderlinden uit Neerijse, voormalig winnaar Vincent Baestaens uit Keerbergen en Ingmar Uytdewilligen uit Berendrecht.

In ronde drie kregen we een aanval van Rune Jacobs uit Muizen, hij kon ontsnappen na de spurt voor talrijke premies aan de aankomst van deze Grote Prijs Boekhoudkantoor VCSA Aarschot. De vluchter kreeg om en bij de vijf tellen, maar werd door het peloton de ronde nadien terug tot de orde geroepen. Zo kregen we op het einde van ronde vijf terug een gesloten groep. Door een mooi tempo onderweg en de spurten aan de aankomst voor de premies kreeg het aanwezige publiek een knappe koers te zien.

Het publiek op het Aarschotse criterium
Het publiek op het Aarschotse criterium

In ronde veertien volgde nog een aanval van thuisrenner Brent Clé uit Langdorp en Vanderlinden. Twee lussen later poogde Franck Rademaker uit Niel-bij-Sint-Truiden het ook eens. In ronde 25 plaatste streekrenner Jarno Jordens ook een versnelling, maar het peloton liet niet begaan.

In ronde 31 probeerde het duo Vanderlinden-Rushby nog wat extra animatie bij te brengen in het criterium dat door een hoge snelheid afgewerkt werd. Dit tot we in ronde 44 de definitieve ontsnapping kregen van de sterke Mason. Deze ging er zeer stevig vandoor en bouwde zijn voorsprong de ronde nadien al uit naar 24 seconden. Door deze aanval kon hij ook nog een aantal premies bij in de wacht slepen, waarop hij zijn voorsprong ook nog vergrootte in de volgende rondes. De winnaar van de avondkoers te Hoeleden Dries heeft zeker en vast woord gehouden, hij wou immers afsluiten met succes in Aarschot vooraleer terug huiswaarts te trekken. Hij kwam met ruime voorsprong als eerste over de aankomst, hij maakte ook tijdens zijn ontsnapping uit het peloton nog een schuiver met wat lichte schaafwonden tot gevolg. Dit kon de pret zeker niet bederven na de koers.

Op 24 tellen werd Gil D’Heygere uit Geraardsbergen tweede, de Australier Matthew Fox werd derde. De Brit Max Rushby en Vanderlinden vervolledigden de top vijf. Streekrenners Clé, Jordens en Vannuffelen plaatsten zich respectievelijk als zesde, negende en elfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *