logo Casalina

Belofte Lukas Vanderlinden pakte achtste plaats bij de elite in Luxemburg

Belofte Lukas Vanderlinden pakte achtste plaats bij de elite in Luxemburg
Vanderlinden onderweg naar UCI-punten Credits: Davy De Blieck

Terwijl de meeste van zijn collega’s bij de beloften het beste van zichzelf gaven in de GP Sven Nys in Baal, ging belofte Lukas Vanderlinden op zoek naar UCI-punten in de elitecross in Pétange. Het leverde de tiener van Pauwels Sauzen – Bingoal in het Groothertogdom Luxemburg een achtste stek en vier daarbijhorende UCI-punten op.

In de Grand Prix Garage Collé Pétange 2022 stonden om en bij de vijftig crossers aan de start. Vanderlinden stond op de allerlaatste rij.

“Ik had iets beter gekund, had ik niet van zo ver moeten komen en was ik niet eens lek gereden. Het was een leuke wedstrijd om te ontdekken, ik startte er voor de eerste keer”, stak Vanderlinden van wal. “Het was echt superzwaar. Het begon met vijf minuten bergop te rijden, daarna moesten we een minuutje op vier bergaf en reden we over stroken baan, gravel en kleine bospaadjes naar beneden. Het was eens iets anders. Ik hoop in 2022 meer regelmaat te vertonen en toch nog beter te zijn.”

Vanderlinden betwist dinsdag de Hexia Cyclocross in Gullegem.

“Er top tien pakken zou heel mooi zijn, maar een positie bij de beste twintig is realistischer. Daarna volgt het zand van het BK in Middelkerke, het is afwachten wat daar mogelijk zal zijn.”

Geef een reactie