logo Casalina

David Haverdings soleert naar winst op GP Sven Nys in Baal

David Haverdings soleert naar winst op GP Sven Nys in Baal
De Canadees Ackert ging latere winnaar Haverdings maar even vooraf

De Nederlander David Haverdings begon 2022 perfect met winst in de GP Sven Nys in Baal. Hij reed nagenoeg de hele wedstrijd aan de leiding en pakte verdiend de zege. Seppe Van Den Boer uit Elewijt nam een slechte start als 35ste op 54 deelnemers, in de slotronde pakte hij in extremis nog een tiende plaats. Ploegmaat bij de AA Drink – Young Lions Dario Van Der Heyden uit Liedekerke had wel een goede start in de wielen, maar moest gaandeweg de rol bij de eerste tien lossen en finishte als achttiende.

De Canadees Iackert nam het commando in het eerste deel van de openingsronde, onmiddellijk op de hielen gezeten door latere winnaar Haverdings en Vandenberghe.

Europees kampioen Aaron Dockx had een serieuze schuiver gemaakt en moest terugkomen uit de achtergrond. Van Der Heyden kwam toen in zevende positie door. In lus twee had Haverdings al een voorsprong van iets meer dan tien seconden op de beklimming van de Balenberg op latere tweede Vandenberghe. De Fransman Louka Lesueur volgde daar op twintig tellen van de leiding als derde, ook hij zou zijn positie tot de meet houden. Sterke starter Iackert zakte ondertussen wat weg en overschreed finaal als elfde de meet. Van Den Boer maakte na een dramatische start stilaan terrein goed en reed rond positie twintig.

Seppe Van Den Boer tijdens zijn inhaalrace
Seppe Van Den Boer tijdens zijn inhaalrace

Halfweg vermeed Van Der Heyden net een aanrijding onder de brug net voor het nemen van de trap. Brent Op De Beeck uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver had het op dat moment niet onder de markt. “De cross verliep niet zo goed. Ik had wel een redelijke start, de eerste ronde ging goed maar dan kreeg ik pijn in de rug. Daarna wilden de benen in de rest van de wedstrijd niet meer mee. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde reed ik nog eens plat, gelukkig was dat niet zo ver van de materiaalpost zodat ik snel kon wisselen. Ik hoop aan de volgende crossen een beter gevoel over te houdn en beter te presteren”, wist Op de Beeck die in de kleuren van YCT Demer en Dijle 45ste werd.

Brent Op De Beeck kende zijn portie pech
Brent Op De Beeck kende zijn portie pech

De inhaalrace van Dockx bracht hem in de slotronde net voorbij de Canadees Valenti en zo naar de vierde plaats. In de strijd om de tweede stek kon Vandenberghe nog net uit de greep van Lesueur blijven. Haverdings was al even zeker van winst. Van Den Boer ging de slotronde als elfde in, maar kon nog net top tien uit de brand slepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *