logo Casalina

Stad Leuven deelt gratis volleybaltickets uit voor Europese topwedstrijd VHL

Stad Leuven deelt gratis volleybaltickets uit voor Europese topwedstrijd VHL
Het valt allemaal te gebeuren in de Sportoase Philipssite

Op woensdag 29 november zal Sportoase Philipssite nog eens daveren op zijn grondvesten. In de 1/16e finales van de CEV Volleybal Cup neemt Volley Haasrode Leuven (VHL) het op tegen de Servische landskampioen Partizan Belgrado. De stad Leuven deelt gratis tickets uit voor deze Europese topontmoeting.

VHL eindigde vorig seizoen op een mooie derde plaats in de nationale volleybalcompetitie, achter topploegen Knack Roeselare en VC Greenyard Maaseik. Dankzij die prestatie kwalificeerde VHL zich voor de CEV Volleybal Cup. Komende woensdag spelen de Leuvenaars hun eerste Europese thuiswedstrijd van het seizoen. Daarin moet het een 0-3 voorsprong verdedigen na een overwinning deze week in Servië. VHL wil van de Leuvense Sportoase een kolkende arena maken om de klus thuis helemaal te klaren.

Dankzij de steun van stad Leuven kunnen supporters de wedstrijd gratis bijwonen. “Leuven heeft tal van topsportclubs die in eerste klasse uitblinken, van OHL over de Leuven Bears tot VHL, dat hoge ogen gooit in eigen land en in Europa. We willen zoveel mogelijk mensen daarvan laten genieten. Leuvenaars kunnen elke thuiswedstrijd van VHL in Sportoase gratis bijwonen en die lijn trekken we door voor Europese topwedstrijden”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Door tickets uit te delen hopen we dat jong en oud, diehard of gelegenheidsfan de weg vinden naar Sportoase Philipssite om VHL naar de volgende ronde te schreeuwen.”

Dat beaamt ook Roland Thonnon, general manager van VHL. “Een volle Sportoase met 3.000 uitzinnige fans kan de spelers een extra boost geven waardoor ze net dat tikkeltje meer kunnen dan anders. We zijn stad Leuven dan ook bijzonder dankbaar voor de ondersteuning die we krijgen.”

Wie de wedstrijd gratis wil bijwonen, kan een gratis ticket afhalen in het Leuvense stadskantoor of kan op de website van de stad een digitale vrijkaart downloaden. De wedstrijd gaat van start om 20.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *