Meisjes 19 Clem Scherpenheuvel doen het goed tegen Hasselt

De meisjes 19 van Clem Scherpenheuvel

Hasselt kwam grotendeels met U19M op het wedstrijdblad. Het team van de bezoekers uit Scherpenheuvel bestond uit een derde meiden van de U16. Eens op het veld was er nog weinig te bespeuren van stress. De bal werd goed rondgespeeld en het openingspunt van Clem Scherpenheuvel was al onmiddellijk een driepunter. Een mooie voorbode voor was nog komen moest.

Clem liep al snel vijf punten uit, op het einde van het openingskwart stonden ze 10-16 voor. In het tweede kwart van hetzelfde laken een broek. De foutenlast van de bezoekers werd hoger, Hasselt moest gelukkig nog wat oefenen bij de vrijworpen. Hasselt scoorde evenveel als Scherpenheuvel, resulterend in een 12-12 in het tweede kwart, waardoor de ruststand 22-28 bedroeg.

In het derde kwart begon Clem scherp, Hasselt kon niets tegen de zoneverdediging en de pressing opwerpen. Bij Hasselt lukte er niets meer. De Hagelandsen hielden het hoofd koel en liepen verder uit. Op het einde van het derde kwart stond het al 28-41. In het slotkwart begonnen de Limburgers prima, Clem reageerde met acht teamfouten. Gelukkig bleef de schade beperkt. Het werd finaal 41-52 voor de jonge bezoekers.

Tekst en beeld: Ils Frederickx