logo Casalina

Meiden Kreg Rotselaar sturen VC Zuun puntenloos huiswaarts

Meiden Kreg Rotselaar sturen VC Zuun puntenloos huiswaarts
VC Zuun A (links) begon heel goed aan het duel maar daarna nam Kreg Rotselaar de fakkel over

Kreg Rotselaar ontving op de slotspeeldag voor de winterstop VC Zuun A, beiden stonden in de middenmoot geparkeerd met 11 punten. Het beloofde een spannende partij te worden. Dat was alleszins het geval tot we tweederde ver waren in de openingsset, daarna gaf VC Zuun het uit handen en begon het receptioneel te draaien bij de thuisspelende zwart-roden.

De openingsfase ging gelijk op van 3-2 na tipover van thuisspeelster Lescroart naar 4-4, de bezoekers kwamen even 5-9 voor na een smash van Hollemans. Een goede opslag van Zuunse Lamonte bracht de stand op 7-12. Bij Zuun zette Tielemans ook een goede handvol serie opslagen neer waar ze bij Kreg moeite mee hadden. Via punten van De Graef en Michiels kwam het thuisteam tot 11-13 en 14-15.

VC Zuun begon goed en kon vele punten vieren
VC Zuun begon goed en kon vele punten vieren

Op dit moment vielen er ook fouten aan beide kanten. Een opslag van De Graef raakte de netband en viel dood net erachter, 16-15. De receptie bij Kreg verliep beter onder andere door Levrouw en bij Zuun sloop er soms miscommunicatie in het spel. De Rotselaarsen liepen uit en voor ze het wisten was de eerste setbal, de goede. Een smash van bezoekster Vanderslaghmolen stierf een stille dood op het Kreg-block.

In set twee van hetzelfde laken een broek qua in de beginfase. Het stond snel 3-3, maar de zwart-roden versnelden tot 11-7. Dat punt viel nadat De Graef en Lescroart een pittig block opzetten. Zelfs in die mate dat Zuunse smashter Lamonte ervan moest bekomen op de vloer. Het stond snel 15-8, ook al door gerichte smashen van Rondou. Kreg duwde verder het gaspedaal in tot 19-8, daarna sloop er wat decompressie in hun spel, maar ze losten niet. Het werd 21-9 nadat kapitein Geens Michiels bediende. Ze smashte net binnen de lijnen. Bij Zuun poogden Sloodts en Van Rossom te redden wat er te redden viel op receptioneel vlak. Tussendoor smashte Tielemans nog goed raak voor de 22-12. Op opslag van Michiels, weerde Sloodts de bal terug af naar de thuisploeg waar De Graef een goed block zette en de 25-12 op het bord stond.

Kreg Rotselaar stoomde door en hield de drie punten thuis
Kreg Rotselaar stoomde door en hield de drie punten thuis

In de derde set deed Zuun goed mee, maar op de decisieve momenten was het steeds net niet. Na deze zege gaat promovendus Rotselaar als zesde de winterstop in, Zuun als negende.

Sets: 25-17, 25-12, 25-18

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *