OHR Huldenberg boekt slimme zege op Sportief Rotselaar en springt naar plaats drie

OHR Huldenberg (links) en Sportief Rotselaar lijken met verschillende inzet het kampioenschap te spelen

OHR Huldenberg toonde zich enorm efficiënt op bezoek bij Sportief Rotselaar. Ze kwamen met 1-2 winnen bij de promovendus en sprongen zo over hen naar de derde plaats. OHR drukte op belangrijke momenten en puurde daar bijna steeds een doelpunt uit. Beide teams begonnen alleszins goed georganiseerd aan de partij.

OHR met het eerste gevaar, een corner vanaf rechts werd door Devijver aan de twee paal net naast getikt, een eerste waarschuwing. Iets na het kwartier werd Vergauwen over rechts aangespeeld, met twee snelle passeerbewegingen omspeelde hij evenveel verdedigers en vloerde hij de doelman Van Oosterwijck. Op minuut 21 bleef de bal hangen in het Huldenbergse strafschopgebied, Hambrouck leek te scoren, maar de bal werd nog van de lijn gehaald.

Na een fout op Hambrouck door de uitgoalie trapte Pauwels de bal de linkerhoek in voor de gelijkmaker. Net voor het half uur nam Rotselaar het initiatief over. Boogaerts kopte een lange bal nog naast. De snelheid van Pauwels werd vaak opgehouden door OHR-overtredingen. Een afstandsschot van OHR belandde net naast de verste kruising. Mussen maakte in minuut 43 een actie over links, gaf door aan Pauwels die doorspeelde naar Hambrouck aan de tweede paal. Die scoorde overhoeks maarrrrr… hij werd afgevlagd voor buitenspel. Dit tot hoorbare ontevredenheid van het thuispubliek.

Na de rust zette OHR hoog druk.

Vandervoort werd veiligheidshalve naar de kant gehaald zodat hij niet tegen zijn tweede geel zou aanlopen. Zijn voorzetten vanaf rechts werden vervangen door de snelle infiltraties van Glisic. Een schot van hem treft in minuut 48 de nabibberende dwarslat. Doelman Van Oosterwijck moest nog een uithaal van Peeters uit doel weren. Meylemans werkte een vrije trap van Degeest in doel, de winnende treffer, zo bleek. Meylemans was nog vlakbij een tweede treffer maar de bal werd weggeveegd. Thuisspeler en kapitein Smets werd nog met een kuitblessure gewisseld. In de slotfase nog veel emoties, maar weinig doelpunten.

Doelpunten: 17’ Vergauwen (0-1), 27’ Pauwels (1-1 strafschop), 63’ Meylemans (1-2).