logo Casalina

Feniks Haacht en Berg-Op Wijgmaal B maken er een spannende topper van

Feniks Haacht en Berg-Op Wijgmaal B maken er een spannende topper van
Feniks (l) kon na een spannend vertoon de zege thuis houden

In vrouwelijke promo 2 B stond een topper op het schema aan Den Dijk in Haacht, leider Feniks Haacht nam het op tegen vierde Berg-Op Wijgmaal B. Het werd een wedstrijd die alle kanten op kon en dus evolueerde in een vijfsetter. Daarin trok thuisploeg Feniks al snel aan het langste eind, waardoor het ongeslagen bleef maar wel zijn eerste puntenverlies leidde.

Beiden hadden vijf duels op de teller

Feniks had vijf keer gewonnen en geen enkele set verloren. Berg-Op B had vier matchen gewonnen en ééntje verloren. Het had dertien sets gewonnen en drie verloren. De twee beste defensies stonden tegenover elkaar. Haacht telde twee afwezigen, de Leuvensen hadden verschillende vakantiegangsters. De voorafgaande match wonnen de bezoeksters met 0-3. Iets maar dan veertig supporters kwamen opdagen.

Het eerste matchpunt was voor de bezoeksters, Jordens mikte een plaatsbal raak, 0-1. Het ging via 1-3, naar 3-3 dankzij raken smashen van Feniksen Mestdagh en Van Acker. De Leuvensen komen even voor op 4-5 via een smash van Polfliet. De blauw-zwarten schakelden een versnelling hoger en het thuisteam maakte enkele fouten, het ging van 5-9 naar 12-13. De inhaalbeweging werd op touw gezet mits een goede serie opslagen van Muls. Aan het net waren Van Acker, De Preter en Mestdagh attent. Feniks kwam net niet langszij, onder impuls van onder andere Rottiers liep BOW B terug uit tot 14-19 en hield de kloof, de tweede setbal was raak voor 19-25.

Bezoekster Verhasselt redde een Feniksaanval
Bezoekster Verhasselt redde een Feniksaanval

In set twee kwam Feniks snel op een 5-1, het vijfde punt werd via een ace van De Preter gescoord. Bezoeksters Jordens en Rottiers konden nog scoren voor de blauwen, na de 11-4 kwam er een tussenspurt van de Leuvensen naar 13-7 als gevolg van een goede opslagserie van Peeters, ook Van De Ven maakte een punt met een kruiselingse bal. Het werd nog spannend in set twee en het kwam tot een 17-15, tot … tot Van Acker aan de service kwam en dat prima deed met een serie van maar liefst zeven. Daarna maakten haar ploeggenotes het af, 25-17.

Thuisspeelster Mestdagh aangemoedigd door haar medespeelsters
Thuisspeelster Mestdagh aangemoedigd door haar medespeelsters

In set drie stoven de roodhemden van 1-0 via een smash van Mestdagh door naar een 7-2-voorsprong, het zevende Fenikspunt werd gescoord door De Preter die haar opslag net over het net zag “struikelen” en een punt opleveren. Daarna bracht ook een prima spelende Vosselman een punt aan. BOW B knabbelde tussendoor aan de voorsprong met punten van Rottiers en Verbinnen, 14-9. Bij Feniks deden De Preter, Muls en Vosselman het aan de opslag meer dan prima in deze set. Bij Feniks bracht libero Timmermans er op dode momenten sfeer en pret in, ze stond ook meermaals paraat met een goede receptie. De Haachtsen hanteerden even een betere verdediging en draafden door naar 22-15. De eerste setbal was de goede bij 24-18. Vosselman zag haar opslag buiten bereik van de vierde in de stand binnen vallen.

Feniks Haacht viert in set twee
Feniks Haacht viert in set drie

Via rake aanvallen van Verbinnen en Verhasselt kwamen de Wijgmaalsen snel op 1-6. Peeters realiseerde een serie van vijf aan de opslag. Onder andere door inspanningen van Mestdagh schoof Feniks dichterbij, 5-8. Een plaatsbal van bezoekster Eerdekens bracht de tussenstand op 7-11. Ze liepen uit tot 10-15 onder andere door flinke inspanningen van libero Desiron op de receptie. Ook het block van Polfliet en Van de Ven rendeerde. Vanaf 17-21 galoppeerde Wijgmaal door naar setwinst, 17-25.

Berg-Op viert een punt in set vier
Berg-Op viert een punt in set vier waarin libero Desiron enorm goed speelde

De golden set beloofde spannend te verlopen, de bezoekers kwamen 0-2 voor, via Verbinnen. Bij een 1-2 ging de pink van Leuvense Polfliet uit de kom. Het spel werd even gestaakt. Mits tussenkomst van haar medespeelsters Van Orshoven en Jordens, vergezeld van een droge “krak”, kon Polfliet verder met extra tape. Een sterke Van Acker aan de opslag zag de roden uitlopen tot 10-3. Bij 14-7 kwam de eerste matchbal en dat was de goede. De smash van Mestdagh ging via het Berg-Opblock buiten en de zege en de daarbijhorende twee punten waren binnen. Zo blijft Feniks op kop. Wijgmaal oogstte een puntje en staat momenteel gedeeld derde met Wevok Sint-Joris-Weert.

Na afloop bleek wel dat de rechterpink van Polfliet gebroken was…

Sets: 19-25, 25-17, 25-18, 17-25, 15-7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *