Een terugblik op de Werchterse derby

Plenke Werchter (links) ging met de zege aan de haal

Op slag van rust leek er terug spanning te zitten in de Werchterse derby, op dat moment stonden de bezoekers van Plenke 0-2 voor. Verbiest scoorde een penalty voor de 1-2, maar net voor de pauze nam Jan-Bart Hannes met de 1-3 voor de oranje-blauwen de angel uit de wedstrijd. Het werd finaal nog 1-5 waardoor Plenke vijf punten voorsprong kan behouden op KVC Haacht én KVC Langdorp. KFC Werchter staat vierde op tien punten.

Aan de Grotestraat kon de partij gespeeld worden op een, ondanks het regenweer, relatief goede grasmat. Het werd al snel duidelijk dat beide teams voor de aanval kozen. Het voetballende aspect zat goed, het verschil tussen beide formaties was dat de rood-witten niet zoveel in de zestien raakten als hun tegenstander. Na slecht uitverdedigen veroverde Claessens de bal, 0-1 en onmiddellijk bingo.

Via acties van L’ Enfant, Pierre en Bouali poogde Werchter een vuist te maken. Bezoekende goalie Denecker was attent. Rond het kwartier dreigde Hannes op voorzet van Poinet al twee keer in één actie, zeven minuten later was het prijs met een afstandsschot rechts in doel, 0-2. Op het half uur kopte De Winter na een vrije trap nog eens op de deklat. Enkele minuten later kon thuisspeler Pierre op doel af, maar Denecker bracht redding. In minuut 37 floot de ref voor hands in het strafschopgebied van Plenke, deze laatste meenden dat het aangeschoten was. De ref wuifde dat weg. Verbiest zette zich achter de bal en deponeerde links in doel, 1-2.

Verbiest benutte de strafschop voor KFC

Vijf minuten later aan de overkant trapte Hannes overhoeks binnen, 1-3, meteen ook de ruststand.

Hannes met de 1-3 voor Plenke

Na rust kwamen er nog twee treffers bij voor Plenke.

De Winter benutte in minuut 47 een strafschop, op het uur vlamde kapitein Cauwenberghs, de beste man bij de roden, naar doel. Denecker redde. Aan de overzijde waren er pogingen van De Bie en Claessens.

Claessens kwam net te laat

In minuut 70 een afstandsschot van invaller Cocquyt die door Denecker uit de linkerkruising werd geranseld. Daarna doofde het vuur in de partij. Claessens deelde nog zijn derde assist van de namiddag uit aan De Ridder die er 1-5 van maakte en daar bleef het bij.

Doelpunten: 11’ Claessens (0-1), 22’ Hannes (0-2), 38’ Verbiest (1-2 strafschop), 43’ Hannes (1-3), 47’ De Winter (1-4 strafschop), 85’ De Ridder (1-5).