logo Casalina

Voetbalsprokkels op zaterdagnamiddag 18 maart

Voetbalsprokkels op zaterdagnamiddag 18 maart
SNA Keiberg anno 2022-2023

In deze zaterdagse editie van de voetbalsprokkels zitten tien voetbalclubs vervat. Traditiegetrouw is het meeste nieuws van de tweedeprovincialers afkomstig. Indien u zelf weet hebt van soortgelijke sprokkels, deze zijn altijd welkom op info@regiosport.be

Eerste provinciale
KHO Bierbeek
De groen-witten geven enkele jonge spelers de kans in het A-team, een jaarlijkse traditie. Volgend seizoen is het de beurt aan kapitein van het B-team en verdedigende middenvelder Arne Cipers (19), middenvelder Nassif Nasreddine (17) en verdediger Bram Vandrepol (20) om zich te bewijzen.

VC Bertem-Leefdaal/SC Aarschot
De transfer van spits Wouanssi Tiako Arice van tweedeprovincialer SC Aarschot naar VC Bertem-Leefdaal is afgesprongen. De snelle aanvaller is niet in het bezit van een rijbewijs en kan dus niet zelfstandig op wedstrijden én trainingen raken. Tot op nader order blijft Arice dus bij Aarschot.

Tweede provinciale
KCS Machelen

De sportieve staf aangevoerd door T1 Jens Detruyer blijft op post bij de blauwhemden. Benhamman Souleymane (Eppegem), Benhammen Dalil (Leopold Fc), Gaetan Dewals (Melsbroek), Abdouhramane Bah (Meise), Mathias Delhaisse (Kampenhout), Kevin D’Hont (Grimbergen) zijn de nieuwkomers. De club onderhandelt nog met een duo. “Aanwinst Yassine Buifrahi (kvk Wemmel) heeft zijn woord gebroken. Het dossier zit bij een advocaat”, klonk het bij KCS. Mirco Hay en Raphael Naudts (Boortmeerbeek), Nils De Vinck en Arno Van Mileghem (beiden Rangers Opdorp) zijn voorlopig de uitgaande transfers.

SC Aarschot/VC Bertem-Leefdaal
De transfer van spits Wouanssi Tiako Arice van tweedeprovincialer SC Aarschot naar VC Bertem-Leefdaal is afgesprongen. De tiener is niet in het bezit van een rijbewijs en kan dus niet zelfstandig op wedstrijden én trainingen raken. Vooralsnog blijft Arice bij Aarschot.

Standaard Meerbeek
Middenvelder Arne Verbeek (Baal) en aanvaller Benjamin Kabaro (Plenke Werchter) komen er volgend seizoen bij. Eerder werden al Jorn Reszcynski (Elewijt) en Jelle Demal (Tielt-Winge) aangetrokken. Na veel blessureleed stopt middenvelder Nicolas Obrist bij de blauwen. Arne Verbeek vindt trouwens bij de blauwen vader en trainer David Verbeek terug.

Stormvogels Haasrode
Op dinsdagnamiddag 21 maart zal in de namiddag de eerste steen gelegd worden van het nieuwe kantinegebouw van de Koninklijke Stormvogels Haasrode. Buiten politiek Oud-Heverlee zullen de architecten en voorzitter Steven Van Hoorebeke aanwezig zijn op de locatie aan de Kartuizersstraat 2 in Oud-Heverleese deelgemeente Blanden. De kantine met een geschatte waarde van 2.170.000 euro zou er begin 2024 moeten staan. Momenteel kunnen enkele containers de kantine vervangen, 220 fans kunnen erin terecht.

VK Holsbeek
De geel-blauwen haalden verdediger Youssef Salem binnen, ze namen hem over van streek- en reeksgenoot KVC Kessel-Lo 2000. Eerder versterkten ze zich al met Arno Booten en Lars Schoonjans (beiden Tildonk), Arne Vaes (KDN United), Daan Moons (Rotselaar), Timo Verbinnen (Elewijt). Aan uitgaande kant is er voorlopig sprake van 4 vertrekkers, namelijk Björn Janssens (Glabbeek), Niels Mattheus (stopt), Bart Hendrickx (BHS United) en Ilya Verhoest (KVC Haacht).

SNA Keiberg
De geel-zwarten nemen goaltjesdief Toon Van Embden over van KVC Haacht, waar hij één seizoen actief was. Voordien speelde hij onder andere bij KDN United en het ondertussen verdwenen KVV Scherpenheuvel. Eerder werden al Iem Sokchamrain en Bram Janssens (beiden Ramsel) aangetrokken, Ian Weckx vertrekt op zijn beurt naar Boutersem United.

Derde provinciale
BHS United
Rony Penninck, de trainer van BHS B, neemt het over van Joey De Groof als sportief verantwoordelijke bij de rood-zwart-witten. Deze laatste sluit een nieuw sportief avontuur volgend seizoen niet uit, maar wilt even genieten van zijn vrije tijd. Bij BHS stoppen sterkhouders, kapitein Michael Bornain en Geert-Jan Michiels, op het einde van het seizoen. Middenvelder Jonas Boghe zet zijn carrière verder bij KV Tremelo. Volgende jaargang volgt er een interessante concurrentiestrijd in doel tussen de broers Gianni en Dylan Deruysscher, die overkomt van het Antwerpse Deurne. De fusieclub is trouwens aan een pittig transferoffensief bezig, één van de nieuwe namen kan u hier bekijken.

BHS United anno 20222-2023
BHS United anno 20222-2023

Crossing Vissenaken
Bij de huidige leider in derde provinciale cXander Olemans (TW 3000), Yentl Marchal (SC Out-Hoegaarden), Jakob Vuchelen (Houtem-Oplinter) zijn de recentste aanwinsten. Eerder was de komst van verdediger Wietse Laermans al bekend geraakt. Liam Vandekerckhove trekt naar de uitgang en vervoegt het B-team van rivaal Boutersem United.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *