logo Casalina

KVV Scherpenheuvel Sport neemt jaartje adempauze

KVV Scherpenheuvel Sport neemt jaartje adempauze
Een voorlopig laatste groepsbeeld van KVV Scherpenheuvel Sport bij het afscheid van Nicky Everaerts

Naar stamnummer 981 van derdeprovincialer KVV Scherpenheuvel Sport moet je komend seizoen niet speuren. Iedereen had ze vijf jaar voor hun honderdjarige bestaan al begraven, maar het tegendeel is waar. Ze gaan er een jaartje tussenuit om dan in het seizoen 2023-2024 opnieuw aan de oppervlakte te komen in vierde provinciale.

KVV Scherpenheuvel Sport ontstond exact 95 jaar geleden en speelde in de blauw-witte kleuren net zoals aartsrivaal KMJ FC Zichem. De voorbije jaren kwam er rode toets in de kleuren en kwam de Scherpenheuvelse basiliek piepen op het clubembleem.

Speler en sportief manager Kristof Janssens doet zijn verhaal

“We hadden al een heel seizoen een slecht voorgevoel en zoals ergens verwacht kwamen moeilijkheden de kop opsteken. De spelers waren sinds het seizoensbegin niet meer betaald. We hoorden steeds dat het in orde ging komen, het bleef steeds verder duren. In januari gingen we met de spelers rond tafel zitten, op dat moment waren de meesten een maand betaald. Ondanks die problemen heeft iedereen op één speler na bijgetekend. Ze geloofden in de club en dat het in orde ging komen. Begin mei was er geen verandering in de situatie. De club had nergens achterstallige schulden, de vzw was gezond maar de spelers hadden zo goed als gratis in actie gekomen. Dat is bij velen in het verkeerde keelgat geschoten. Indien er open kaart was gespeeld, dan was het anders verlopen. We hadden het liever vroeger geweten. We kunnen het bestuur niet alles verwijten, ze moesten van de vorigen overnemen die opeens verdwenen waren. Ze hadden amper een buffer en dan kwam corona er opeens aan. Daar tonen we begrip voor, de communicatie kon intern wel veel beter. Dan hadden we tijd om te anticiperen en waren we mogelijk geen jaartje inactief. Jammer van het derbyverhaal met Zichem in een reeks die bij wijze van spreken rond de kerktoren lag.”

Toch wilde een heel deel van de spelers ondanks dit scenario verder met KVV

“Ze gaven het voorbije bestuur geen steun meer. Ze keken naar mij en trainer Michael De Smet om het over te nemen. Toen waren er nog maar twee weken tijd om de teams in competitie in te schrijven. We waren niet meer met genoeg om een competitieve kern uit te maken. We vonden het wel jammer dat we ons op amper vijf jaar bevonden van ons honderdjarige bestaan. We vonden een regel in het bondsreglement dat we een seizoen inactief konden zijn vooraleer we de draad konden opnemen, in dit geval in vierde provinciale. Komend jaar spelen we zonder teams, Michael en ik zijn in overleg met de gemeente Scherpenheuvel-Zichem om opnieuw op te starten volgend jaar. Alle jeugd is de voorbije jaren verdwenen, ook dat is een probleem.”

KVV Scherpenheuvel Sport met een jeugdtraining bij ondergaande zon Foto KVV Scherpenheuvel Sport
KVV Scherpenheuvel Sport schrijft geen jeugdteams in voor 2022-2023 Foto KVV Scherpenheuvel Sport

De blik op de toekomst

“Over vijf jaar vieren we een eeuw bestaan, dat zal een mooi feestje worden. We gaan van de nood een deugd maken en van het vrije jaar een deugd maken om de puntjes op de i te zetten. We willen de accommodatie up to date brengen in overleg met de gemeente. Op het vlak van een toekomstig bestuur staat nog niets vast, de posten moeten nog ingevuld worden.”

2 reacties op “KVV Scherpenheuvel Sport neemt jaartje adempauze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *