logo Casalina

VK Linden in de eindronde om promotie thuis aan zet tegen KFC Wambeek-Ternat

VK Linden in de eindronde om promotie thuis aan zet tegen KFC Wambeek-Ternat
Wambeek-Ternat (l) en VK Linden treffen elkaar in de kwartfinale van de provinciale beker

In de interprovinciale eindronde voor promotie naar derde amateur werd eersteprovincialer VK Linden uitgeloot tegen reeksgenoot KFC Wambeek-Ternat. Dat belooft flink wat vuurwerk te geven, daar de vorige thuismatch van de groenen tegen Wambeek-Ternat tot de slotminuten enorm spannend bleef. Het werd uiteindelijk 2-2 nadat doelman Hannes in de 95ste minuut een Wambeekse strafschop stopte.

Secretaris Bart Verbiest is benieuwd naar de tweede thuismatch tegen Wambeek-Ternat op twee maanden tijd.

“Het zal afwachten worden. Het was een bijzonder rare loting. Bierbeek was bye voor de volgende ronde en daarenboven werden de twee resterende teams van de provincie tegen elkaar uitgeloot. We zouden zo graag nog eens winnen nu we opnieuw een thuismatch hebben. Als we die wedstrijd winnend afsluiten dan komen we uit tegen de winnaar van Torpedo Hasselt en het Kempense Berg en Dal. Ook dan hebben we een thuiswedstrijd. Ik verwacht een doelpuntenrijk treffen en hopelijk draait het in ons voordeel uit. Onze trainer kan op zijn sterkste ploeg rekenen, iedereen is erbij. Die zullen allen gemotiveerd zijn om voor eigen fans te presteren. Gezien het om een wedstrijd in de eindronde gaat, verwacht ik wel flink wat toeschouwers. Beide teams kunnen dit duel winnen”, wist Verbiest. “We hebben Wambeek-Ternat gevraagd om op onze typische zaterdagavond te spelen, maar zij misten dan drie spelers en daarom werd het op zondagnamiddag geplaatst. Het begint wel om vier in plaats van drie uur, zo zitten we net tussen de twee Pro Leaguematchen van Club Brugge en Anderlecht.”

Voorzitter Rudi Peelaerts kijkt uit naar een mogelijke topmatch, ook coach Peter Everaerts is benieuwd.

“We sloten een mooi seizoen af op een even mooie vierde plaats, als we ons zouden plaatsen voor de ronde nadien zou dat een mooie bekroning betekenen. Ik herinner me nog onze vorige thuismatch tegen Wambeek-Ternat nog niet zo lang geleden, dat was één van de beste zoniet de beste match dat ik zag op vijftien jaar tijd. Nadat onze doelman nog een strafschop stopte werd het 2-2. Het kan alle kanten uit. Niets moet, maar alles mag, dat blijft ons credo dit seizoen”, wist Peelaerts. “Op die zaterdagavond van de vorige ontmoeting was er veel volk op de been voor de match. Net zoals de voorzitter al zei, niets moet en alles mag. Indien we zouden winnen zou dat enorm zijn, maar we bekijken eerst zondagavond en als dat goed afloopt dan bekijken we de volgende horde. Promotie naar derde amateur zou ongelooflijk zijn, maar zo ver zijn we zeker nog niet. In principe zitten we in dit scenario een jaar voor op schema, uiteraard gaan we dit cadeau niet zomaar uit handen geven”, wist T1 Everaerts.

Één gedachte over “VK Linden in de eindronde om promotie thuis aan zet tegen KFC Wambeek-Ternat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *