logo Casalina

VK Linden is aan de beterhand en klopt Wambeek-Ternat

VK Linden is aan de beterhand en klopt Wambeek-Ternat
VK Linden kent volgend jaar een nieuwe sportieve staf

Nummer tien Fatih Calgan (28) was van doorslaggevende waarde voor VK Linden tegen KFC Wambeek-Ternat. De aanwinst scoorde iets na het uur de 2-2, een parel van een doelpunt, en dan in extra tijd de 3-2. De groen-witten staan momenteel maar achtste maar wel op vier éénheden van de top drie. Ze verloren al vijf matchen op rij niet en hebben een 11 op 15 achter de rug.

Calgan kwam vorige zomer over van RC Hades Kiewit uit tweede amateur, opnieuw in nationale reeksen spelen ziet hij wel zitten.

“Ik ben zeer blij bij VK Linden, maar zou graag opnieuw in de nationale reeksen spelen. Soms heb ik het gevoel dat er hier in deze reeks enkel gebikkeld kan worden en dat veelal de lange bal gehanteerd kan worden. Ondanks het gegeven dat we met 3-0 verloren tegen leider Bierbeek, heb ik het gevoel dat we voetballend het beste team zijn. Dat zagen we ook tijdens de Beker van België waarin we enkele teams uit derde afdeling uittikten en uitschakelden. Over de grond voetballend is dit team op zijn beste. Op voorhand werden we bekeken als topkandidaat voor het kampioenschap, voor mij was top drie à vijf ook mooi. Momenteel staan we absoluut niet op de positie waarin we moeten staan. Soms heb ik medelijden met de coach, week na week moet hij een selectie en elftal in elkaar puzzelen terwijl er steeds andere afwezigen zijn”, wist de nummer tien. “We moeten week na week punten pakken, maar voorafgaand aan voorbije speeldag boeken we twee keer een 0-0 tegen Out-Hoegaarden en Mazenzele. Nu wonnen we tegen een topploeg en vertoonden we veel karakter en mentaliteit. Vorig jaar eindigde dit duel blijkbaar nog op 3-3. Gelukkig pakken we nu terecht de punten”, wist Calgan die iedere zaterdagavond na een voetbalmatch nog aan het werk gaat. Hij werkt aan de bar in Hasseltse discotheek Versuz. “Eerst een zaterdagavondduel en daarna nog werken, dat is soms best pittig. Dat was ook voorbije zaterdag na Wambeek-Ternat het geval”, wist Fatih, wiens oudere broer Cengiz bij derdeprovincialer VS Kortenaken competitief al eens een goaltje meeprikt.

Bijna halfweg het kampioenschap is duidelijk dat Calgan een garantie betekent op mooie doelpunten.

“Voorheen scoorde ik al tegen Herent eens een zogenaamd Olympisch doelpunt, ik trapte een corner die er rechtstreeks inging. Die 2-2 tegen Wambeek-Ternat was de mooiste treffer uit mijn carrière tot nu toe. Ik stond op links aan de kleine backlijn bijna tegen de achterlijn. Nadat een tegenstander de bal met de hand beroerde, kwam deze voor mijn voet. Ik trapte hem ineens naar doel los de winkelhaak in. Ik was zelf even in shock. In extra tijd kwam dan die winnende goal. Hopelijk kunnen we blijven presteren”, besloot de matchwinnaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *