logo Casalina

Duo van Beachvolley Maaseik wint bij U16 meisjes beachtoernooi bij Kevoc Keerbergen

Duo van Beachvolley Maaseik wint bij U16 meisjes beachtoernooi bij Kevoc Keerbergen
Het spreekwoordelijke podium bij de U16 meisjes op het Kevoc Beachtoernooi

De eerste dag van de vierde editie van het beachtoernooi van Kevoc Keerbergen bracht veel deelneemsters op de been. In de voormiddag speelden zestig seniorenmeiden hun toernooi in de namiddag gingen acht duo’s aan de slag bij de U16 meisjes. In de finale won het duo van Beachvolley Maaseik Lenne en Fran Emma en Lotte van BVS Aarschot en de Solvelders Tielt-Winge. In de strijd om plaats drie haalde een duo van Kreg Rotselaar het van twee meiden van Eternit Kapelle-op-den-Bos.

In de voormiddag was er flink wat volk aan de sporthal aan de Putsebaan in Keerbergen. De finale bij de dames werd gewonnen door Ilke en Joke Beken na drie spannende sets. In de namiddag was het de beurt aan de U16 meisjes, acht duo’s schreven zich in.

De finale werd gespeeld tussen Beachvolley Maaseik met name Lenne Henckens en Fran Peeters tegen Emma De Witte en Lotte Meurrens. De Witte is actief bij BVS Aarschot, Meurrens bij de Solvelders Tielt-Winge. De eerste set kende een spannend verloop gaande van 15-14, 17-14 tot 17-16. Daarna was het merendeel van de punten voor de Limburgsen, 21-17. In de tweede set werd het verschil op de opslag gemaakt en was het verschil aanzienlijker, 20-10 en eerste matchbal die meteen de goede is, 21-10!

Henckens en Peeters van Beachvolley Maaseik hadden een goede voorbereiding voor de komende toernooien achter de rug, met hun club hadden ze de stranden in Salou verkend en bespeeld. Ze kregen buiten hun goudgetinte medaille ook elk nog een grote zak snoep. De Witte en Meurrens zijn vriendinnen die samen op het Sint-Jozefscollege in Aarschot zitten, na een dertiende plaats in Haacht zijn ze in hun tweede toernooi aan plaats twee toe.

Het BVS-Solveldduo in de receptie na een Maaseikse opslag
Het BVS-Solveldduo in de receptie na een Maaseikse opslag

In de match om brons kwamen Ayline Lambrechts en Marie Vlasselaer van Kreg Rotselaar uit tegen Zoë De Wachter en Lola Van Driessche uit Merchtem, die in de zaal voor Kapelle-op-den-Bos uitkomen. Dit treffen was flink wat spannender, nadat de Rotselaarsen de eerste set wonnen namen de groengetinte Merchtemsen het relais over in set twee het was een dubbeltje op zijn kant. In de golden set haalden de twee van Kreg het met 15-12.

Derde Kreg Rotselaar aan de opslag
Derde Kreg Rotselaar aan de opslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *