logo Casalina

De aspiranten gaan deze zondag aan de slag in Sint-Joris-Weert

De aspiranten gaan deze zondag aan de slag in Sint-Joris-Weert
Aan het station van Sint-Joris-Weert worden zondag weer veel aspiranten verwacht

Net zoals vorig jaar kunnen de aspiranten, renners en rensters tussen twaalf en veertien jaar, aan de slag in de Oud-Heverleese deelgemeente. Met start en aankomst nabij het treinstation van Sint-Joris-Weert en op een omloop met een lengte van 1,9 kilometer kunnen ouders, familie en vrienden de deelnemers veel in actie zien.

De Meerdaalspurters organiseren deze wedstrijd al even. Voor hun jonge ploeg die overnam is het hun tweede editie.

“Nog steeds alles volzet qua deelnemers, bij de twaalfjarigen zitten we een maximim van veertig renners, bij de U14 van vijftig en bij de oudsten de U15 van zestig. We zitten nu aan het plafond van 150 renners voor onze wedstrijden. Op dit moment zijn er 45 inschrijvingen voor de u12, 74 voor de u13 en 76 voor de veertienjarigen. Dus er mogen er nog wat afvallen, druk zal het worden. Het is natuurlijk tof om te zien dat al de inspanningen lonen en er een mooie opkomst zal zijn. Met de “jonge ploeg” zijn we aan onze tweede versie toe.  Postcorona hebben we voor al onze wedstrijden een mooie opkomst gehad. Vorig jaar was er tijdens onze wedstrijd ook veel concurrentie van andere organisatoren, nu valt dat goed mee”, wist Marc Gilis van de Meerdaalspurters.

De jongsten, de twaalfjarigen starten om 14 uur in de Stationsstraat, de dertienjarigen om 15 uur en de veertienjarigen om 16.15 uur. De organisatie zal buiten deelnemerslijsten ook ijsjes verkopen. Alle aspiranten krijgen bovendien ook een gratis bolletje ijs na hun wedstrijd.

“De omloop is en blijft dezelfde met een lengte van 1,9 kilometer, dat is leuk voor de rennertjes dan kunen ze veel aangemoedigd worden door hun familie”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *