VC Bekkevoort veegt nul van de tabellen na thuiszege tegen FC Binkom

De gewassen zijn in volle bloei langsheen het veld van VC Bekkevoort dat FC Binkom ontving

In dit kelderduel wilden noch ex-trainer van Binkom Alliet noch ex-speler van Bekkevoort Legiers met hun teams een mal figuur slaan. Binkomtrainer Janssens hield vast aan zijn wisseltruc van verleden week, dus Vanderlinden opnieuw centraal in de verdediging en Van Wingh op de bank. Na zijn goede invalbeurt van vorige zondag stond Duchateau in de basis. Spits Onkelinx moest op training afhaken en werd vervangen door Torben Peeters. Bij Bekkevoort ontbraken Ehis, Dalkoz, Kaya en de geblesseerde Heeren.

De toss met scheidsrechter Jan Vermeulen tussen kapiteins Vanderlinden (groen-FC Binkom) en Simons (blauw-VC Bekkevoort)

In de eerste helft veel afval in het spel van beide ploegen.

In de tiende minuut moest Binkomdoelman Wouters een eerste keer plat op een schot van Dalkilic na een combinatie over Aoragh en Heusdens. Bekkevoort kampeerde nu een tiental minuten op de helft van Binkom zonder echt gevaarlijk te worden. Torben Peeters kon nog eens uitbreken wanneer Bryan Torbeyns zich liet verrassen en zijn mistasten bekocht met een gele kaart na de duwfout op Peeters. In het derde kwartier vertoefde Binkom op de helft van Bekkevoort maar doelrijpe pogingen kwamen er niet uit ondanks het aandringen van De Blick en Peeters.

Een billijke 0-0 aan de rust.

Tweede helft: Kansen voor Binkom in tweede kwart, goal voor Bekkevoort in slotkwartier.

De bolwassing van trainer Janssens onder de rust was bij de Binkomspelers niet in dovemansoren gevallen. In de openingsminuut zorgden Usé en Cleynen voor een gevaarlijk standje. In de drie daaropvolgende minuten mondden twee dribbels van Dalkilic op links uit in doelschoten en evenveel corners. Na een vrije trap van Torbeyns bracht een combinatie van Willems en Heusdens de bal op de rechterflank bij Vandenbosch die hard voorlangs schoot. Na een doorsteekpass van Aoragh raakte Heusdens op snelheid alleen voor Binkomdoelman Wouters. Hij miste.

In de tegenstoot ontstond de eerste echte kans voor Binkom. Een afgeweerde vrije trap van Vanderlinden werd door Baldewijns voor doel gebracht en werd door een vrijstaande Usé onorthodox naar doel gekopt. De bal ging naast en Usé in de netten. Op het kwartier speelde Aoragh nonchalant en te traag terug richting thuisdoelman Simons. Peeters alleen aan de haal. Hij werd in laatste instantie net voor de backlijn met een perfect uitgevoerde tackle van Bryan Torbeyns afgestopt. Na een corner van Baldewijns haalde Legiers uit; thuisdoelman Simons, wiens zicht belemmerd werd door een bos spelers; verijdelde met een kattensprong de Binkomse voorsprong.

Ibrahim Aoragh brak de ban voor VC Bekkevoort

Tien minuten voor tijd zette Vandenbosch zich op snelheid door op rechts, zijn harde voorzet werd door Aoragh in één tijd laag in de benedenhoek gekruld, 1-0! FC Binkom probeerde nog met man en macht een gelijkspel uit de brand te slepen maar moest zich uiteindelijk verzoenen met een nieuwe nederlaag.