logo Casalina

In beeld: het U11-toernooi bij BT United onder het zonnetje

In beeld: het U11-toernooi bij BT United onder het zonnetje
De U11 van SC Aarschot in de clinch met FC ATO

Aan het Van Weyenberghstadion aan de Basdongenstraat in Tremelo vond onder grote publieke belangstelling het jeugdtoernooi van BT United plaats. Bij de U11 waren er vijf teams ingeschreven en die maakten er stuk voor stuk het beste van bij aangenaam weer.

De U11 van BT United en KVC Westerlo in hun match
De U11 van BT United en KVC Westerlo in hun match

Bij de U11 waren het plaatselijke BT United, KVC Westerlo, SC Aarschot en FC Averbode-Testelt-Okselaar ingeschreven voor enkele pittige streekduels.

U11 BT United
Deze aanstekelijke groep ontwikkelt bij vlagen een degelijk niveau waarin ze hoog druk kunnen zetten. Ze verloren ook slechts enkele keren in de loop van het voorbije seizoen. Enkele spelers zijn er al jaren bij, verschillende anderen begonnen er pas dit seizoen mee. Er spelen ook drie meisjes mee namelijk spits Lara, links- of rechtsachter Kristel en flankspeler Sam, die afwezig was door blessure. De zwart-groenen amuseerden zich kostelijk op hun thuistoernooi.

De U11 van BT United
De U11 van BT United

U11 KAC Betekom
De blauw-roden komen meestal aan de aftrap met een enorme wil om te zegevieren. Het is een team waarin zich doorheen de loop der maanden een hechte band ontwikkelde. Dit sfeervolle gezelschap speelt al de volle twee seizoenen samen en communiceert bijzonder goed, vooral achteraan lopen er enkele communicatieve spelers rond. Ze lieten zich het zonnetje wel gevallen.

De U11 van KAC Betekom
De U11 van KAC Betekom

U11 KVC Westerlo
Sommigen spelers van dit team speelden al vorige jaargang in hetzelfde team, enkele anderen sloten dit seizoen pas aan. Voetbaltechnisch vertonen ze in hun spel en combinaties al flink wat kwaliteit. Deze leergierige groep is ondertussen eveneens tot een hecht geheel uitgegroeid. De Kemphanen deden het meer dan prima in Tremelo tot tevredenheid van coach Dimi.

De U11 van KVC Westerlo
De U11 van KVC Westerlo

U11 FC Averbode-Testelt-Okselaar
De blauw-groen-witten spelen al vijf jaar samen, dus sinds de U6. Ze luisteren goed en kunnen op verdedigend vlak al flink uiting geven aan hun instelling. Bij een achterstand gaan de kopjes niet naar beneden, ze steken dan zelfs een tandje bij. De sfeer in het gezelschap is al enkele jaren goed. Trainer John is fier over wat zijn groep presteerde in Tremelo.

U11 SC Aarschot
Ook de U11 van de zwart-witten vormen al sinds de U6 een team. Dat gegeven bevordert het goede samenspel en prima teamgeest. Ze strijden voor elkaar op het veld in combinatie met goed voetbal. Aan inzet was er ook allesbehalve gebrek in hun wedstrijden, bijvoorbeeld tegen FC ATO. Meermaals tekenden ze voor gevaar voor vijandig doel.

De U11 van SC Aarschot (links) en Averbode-Testelt-Okselaar de ene al gelukkiger dan de andere
De U11 van SC Aarschot (links) en Averbode-Testelt-Okselaar de ene al gelukkiger dan de andere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *