logo Casalina

Guillaume Daix pakt eerste seizoenszege in Rotselaar, streekrenner Sam Dara blij met plaats twee

Guillaume Daix pakt eerste seizoenszege in Rotselaar, streekrenner Sam Dara blij met plaats twee
Vlnr tweede Dara winnaar Daix en derde Boeyen in Rotselaar Beeld Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

De kermiskoers voor junioren in en rond Rotselaar werd in de wacht gesleept door Guillauma Daix. De organiserende wielerclub Het Vliegend Wiel zag voor de G.P. Café De Zijbeuk 84 wielrenners van start gaan. De koers telde 14 rondes van 6,3 kilometer, zo kregen de renners 88, 2 wedstrijdkilometers voor de trappers geschoven.

In ronde twee kregen we aanvallen van een viertal renners dat waren toen al Sam Dara uit Keerbergen, Axel Candrix uit Rijkel, Luca Boonen uit Nieuwerkerken en Stef Daniels uit Budingen.  Hoogstens tien seconden was hun bonus, meer kregen ze niet van een zeer gedreven peloton. In ronde vier probeerde Seppe Stroeykens uit Bonheiden het ook even, helaas het peloton liet niet begaan. Een doortocht later gingen Niel Meulemans uit Tielt-Winge en Victor Van Dijck uit Houtvenne in het offensief. Meulemans kwam aan de start van de wedstrijd in Rotselaar, uit sympathie voor de organisatoren en hij had de bedoeling om het wat als training op te nemen. Dit aangezien hij de dag nadien een interclub wedstrijd met zijn team moest gaan rijden. Beiden liepen snel uit van 15 naar 30 seconden.

De tegenstand liet niet begaan, in de zevende lus reageerden Daan Vander Elst uit Winksele, Emile De Falleur uit Hoeilaart, Jarne Van Dyck uit Itegem en Tristan Jannes uit Tessenderlo. De ronde erop viel alles terug te herdoen. Het bleef stil tot in ronde negen, we kregen dan terug een aanval van Dara, Luca Washaudez uit Bas-Oha, latere winnaar Daix, Tuur Goemaes uit Heverlee, Jelle Boeyen uit Westmeerbeek en de Nederlander Renzo Moretti. Deze zes namen snel veertig seconden bonus. In ronde tien bleven ze vooraan nog met zijn drie over. Daix, Dara en Boeyen. Het peloton kwam hen tot op de hielen maar via de wedstrijdradio van Sport Omroep kregen we de informatie dat de samenwerking onder de drie kopmannen top was. Zo kwam Daix duidelijk als winnaar over de aankomst, het was trouwens ook zijn eerste overwinning van het seizoen. Hij toonde zich hiermee heel gelukkig en tevreden. Dara was tweede voor Boeyen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *