logo Casalina

Terugblik op VC Bertem-Leefdaal gaat in de slotseconde lopen met de punten op KFC Herent

Terugblik op VC Bertem-Leefdaal gaat in de slotseconde lopen met de punten op KFC Herent
Een bedrijvige El Abbouti neemt de bal op de slo

KFC Herent leidde op slag van rust met 2-0. Naar het einde van de partij werd de druk van de bezoekers groter en groter. Het leek alsof ze niet verder dan de 2-1 konden komen. Na een tumultueuze 2-2 en de bevrijdende treffer van Meeus in de slotseconde van de wedstrijd delen de hemelsblauwen zo de leiding van het klassement samen met Fenixx BeigHum en Euro 90 Kraainem met een 9 op 12.

Bertem begon beter aan de match daarna werd Herent combinerend gevaarlijker. Van Renterghem kon op het half uur uitgoalie Belin verschalken met een uithaal, 1-0. Middenvelder Larivière dreigde voor Herent op stilstaande fases en ook in beweging bracht hij dreiging. Bouchmal kon zijn typische dieptepassen lanceren. Iets voor rust reageerde Belin minder op een terugspeelbal. Hij vlamde die prompt op Herentse aanvaller Taveirne, waarna het leer de binnenkant van de dwarslat en de doellijn beroerde. Daarna ging de bal binnen, 2-0, Herent op slag van rust op rozen.

De felicitaties voor Taveirne bij de 2-0
De felicitaties voor Taveirne bij de 2-0

Na de rust kwam Bertem-Leefdaal drukken.

Herent kwam er af en toe uit. Taveirne had na de 2-1 van Gazdina, een gekruist schot, aan de overzijde steeds de 3-1 moeten maken. Zijn poging strandde op de handschoenen van Bélin. Na flink wat dreigen en druk, leken de gelen het te gaan halen. Bezoeker Vanneck schoot een bal net voor doel hoog over. In extra tijd kwam de bal bij doelman Devos in de hoogte. Echter Bertemnaar Van Malcot bevond zich tussen de goalie en de bal. Deze kwam terug in het spel belandde tegen de hiel van Cabeke, die tot dan een prima partij speelde, en verschalkte zo Devos. 2-2, consternatie troef bij Herent, ze vonden dat er altijd moest gefloten worden voor een fout op de doelman in de kleine rechthoek. De waarheid lag ergens in het midden. Toen niemand het nog verwachtte kwam er een aanval vanaf links die bij Meeus belandde. Hij liet de bal in de verste hoek verdwijnen en Bertem vierde uitgelaten de 2-3. Zo komen ze gedeeld aan de leiding met een 9 op 12 samen met Fenixx BeigHum en promovendus in goede doen Euro 90 Kraainem. Herent baalde terecht, het had helemaal anders kunnen aflopen. Ze delen een dertiende stek met drie éénheden.VC Bertem-Leefdaal drukte in de tweede helft onder andere met vrije trappenVC Bertem-Leefdaal drukte in de tweede helft onder andere met vrije trappen

Doelpunten: 30’ Van Renterghem (1-0), 42’ Taveirne (2-0), 70’ en 92’ Gazdina (2-1 en 2-2), 94’ Meeus (2-3).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *